Με 3 εκ. ευρώ που εξασφάλισαν από παλιές οφειλές του ΟΠΑΠ οι δημοσιογραφικές ενώσεις και κυρίως η ΕΣΗΕΑ μένει ανοιχτός τους τελευταίους δύο μήνες ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά η θλιβερή πλειοψηφία της διοίκησης του, στο διάστημα αυτό ΈΣΤΡΩΣΕ το χαλί για να παραδώσει τα κλειδιά του οργανισμού στους εργοδότες με τους οποίους έχει ήδη συμφωνήσει.

Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων επισημαίνοντας ότι οι τίτλοι τέλους αποφασίσθηκαν στη τελευταία μυστική συνάντηση στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ ανάμεσα στους δύο του προεδρείου της ομοσπονδίας Δ. Κουμπιά και Γ. Σαββίδη με τον εκπρόσωπο των καναλαρχών και εκπρόσωπο του star channel του ομίλου Βαρδινογιάννη Π. Κυριακόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προηγούμενες συζητήσεις και με την κυβέρνηση έχουν πάρει μέρος ο ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ , που το δηλώνει με καμάρι και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Μ Γκανάς της ΕΠΗΕΑ που δεν κρύβει τις σχέσεις του με τους εργοδότες.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΚΕΔ, μαζί με ταμεία τελειώνουν και τις ενώσεις συντακτών και το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Εργοδότες και εφιάλτες τού κλάδου έχουν κοινό στόχο. Βάζουν στο γύψο την ενημέρωση και λουκέτο στα δημοσιογραφικά ταμεία.

Το μεγάλο φαγοπότι όμως γίνεται στον ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο να διαγραφούν χρέη εκατομμυρίων από εργοδότες, διαφημιστικές και από γραφεία ισολογισμών που οφείλουν στον οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα δόθηκε πεσκέσι το αγγελιόσημο (ο πόρος των Ταμείων) στους ιδιοκτήτες των καναλιών με το νόμο Παππά και τώρα η Κυβέρνηση παρέα με τους “πρόθυμους του Κλάδου”, προχωρεί στο πλιάτσικο του ΕΔΟΕΑΠ, τον οποίο θέλουν να κάνουν επαγγελματικό Ταμείο.

Αυτό, σημαίνει:

# Έξωση των συνταξιούχων και των ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ.
# Μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), επειδή επιβάλλονται πρόσθετες κρατήσεις (5,69 + 5,69%).
# Μείωση των μισθών (όπου ακόμη καταβάλλονται) αφού θα αυξηθούν οι εισφορές από 3% άνω του 10% για περίθαλψη, επικούρηση κ.λπ.
Οι εργοδότες αφού έχουν τσεπώσει ήδη περισσότερα από 300 εκατομμύρια το χρόνο από το αγγελιόσημο, που είναι ο πόρος για 13 Ταμεία, απαιτούν τώρα:
# Να πληρώνουν μόνο την εργοδοτική τους εισφορά και να ασφαλίζουν στον ΕΔΟΕΑΠ όλους όσοι δουλεύουν και όπως τους απασχολούν (με μερική απασχόληση, με εκ περιτροπής εργασία κ.λπ. καταργώντας τη ΣΣΕ, τη μισθωτή εργασία). Καταργούν επίσης, με τον τρόπο αυτό, τις δημοσιογραφικές Ενώσεις, αλλά και το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
# Να συμβληθούν από τώρα με τον ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που συνεργάζονται με τους εργοδότες στα διάφορα Μέσα και πληρώνονται από αυτούς (με πρόσβαση στο μητρώο του οργανισμού για θέματα υγείας). Αυτό σημαίνει, ότι τα αφεντικά θέλουν τα ιατρικά απόρρητα των εργαζομένων για να ασκούν την εργοδοτική στρατηγική τους, σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη, τις επαγγελματικές ασθένειες, μονογονεϊκές οικογένειες.
# Να απολύουν, δηλαδή, όποιον αρρωσταίνει, αλλά γιατί όχι, με τη φόρα που έχουν πάρει, και να ξεκληρίζουν και οποιαδήποτε οικογένεια που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί (εξετάσεις για εξωσωματική κ.λπ.) αλλά και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό τα ειδικά ωράρια, που αφορούν την υποστήριξη της μητρότητας.

Τα μεγάλα αποκαλυπτήρια όμως έγιναν προχθές στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ όταν Μ. Γκανάς στριμωγμένος άγρια έδωσε στεγνά , δυο συνεργάτες του, τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Β. Τάτση και τον ταμία Τ. Παπαιωάννου δηλώνοντας ότι αυτοί έχουν ήδη δώσει τα ιατρικά απόρρητα του ταμείου στους εργοδότες.

Μετά και από αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του συντονιστικού του κλάδου την Δευτέρα στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ.

Πάντως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν…

Και είμαστε όλοι απέναντι στους εφιάλτες του κλάδου και στην διαπλοκή.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης