Κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μακρίδης

Κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μακρίδης
Κηδεύτηκε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μακρίδης, ο οποίος «έφυγε» την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Νίκος Μακρίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Ως μαθητής Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Μετά την απελευθέρωση το 1946 γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ανέλαβε διευθυντής τυπογραφείου της ημιπαράνομης εφημερίδας «Ενότητα» του ΚΚΕ - με συνέπεια να εξοριστεί το 1947 στον Άι Στράτη και στη συνέχεια στη Μακρόνησο.

Μετά την απόλυσή του, ο Νίκος Μακρίδης προσελήφθη το 1952 στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, στο οποίο έδινε χρονογραφήματα μέχρι το 1958 με το ψευδώνυμο Μάριος Σταθάκης. Λίγο αργότερα προσλήφθηκε στη «Μεσημβρινή», για να ακολουθήσει η εξέλιξή του ως πολιτικού χρονογράφου στις εφημερίδες «Νίκη», «Αθηναϊκή» και «Νέος Ανένδοτος».

Τον Αύγουστο του 1967, συνελήφθη και καταδικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο σε φυλάκιση 3,5 ετών με τριετή αναστολή, με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Πατριωτικό Μέτωπο». Κατά τη διάρκεια της επταετίας, εργάστηκε για ορισμένο χρονικό διάστημα στην εφημερίδα «Ακρόπολη», ενώ μετά τη μεταπολίτευση χρονογράφησε διαδοχικά στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Ελευθεροτυπία», «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Νίκη», και «Δημοκρατικός Λόγος». Επίσης συνεργάστηκε με το περιοδικό «Πολιτικά Θέματα» (1975-1982), την εφημερίδα «Ευθύνη» στον Πύργο της Ηλείας (1975-1985), την Ελληνική Ραδιοφωνία (1985), κ.ά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, 17:05