«Κυνηγώντας τα τρολς» - Νέα συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 22:20
«Κυνηγώντας τα τρολς» - Νέα συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 00:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας τα τρολς» (Celeb Trolls), παραγωγής Αγγλίας (Channel 5) 2017.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 00:15

Επεισόδιο 1ο. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας τα τρολς» προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα δημοσιότητας, ακόμα και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπήρξε το νούμερο ένα στο Twitter τη νύχτα της πρώτης μετάδοσής του.

Ακολουθώντας ένα απ' αυτά, η Φράνκι Μπριτζ και η ομάδα των ειδικών κυνηγών τρολ επιστρέφουν για να βοηθήσουν τα θύματα παρακολούθησης στο Διαδίκτυο. Αυτή τη φορά η αποστολή τους είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Θα συναντήσουν μια σειρά από διασημότητες, καθώς και μέλη του κοινού, των οποίων η ζωή έγινε κόλαση εξαιτίας κάποιων δειλών που τους εκφόβισαν χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο.

Με μηχανήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας καταφέρνουν να εντοπίσουν και να παγιδεύσουν τα τρολς που κρύβονται πίσω από τους υπολογιστές τους, πριν να προχωρήσουν σε μια δραματική αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο.

Είναι η ώρα των απαντήσεων. Φοβερά τρολ, τον νου σας! Ερχόμαστε να σας πιάσουμε…

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στις 00:15

Eπεισόδιο 2ο: «Νίκολα Μακλίν, Σαμ Μπέιλι, Άλαν Μπράιαντ»

Σ’ αυτό το επεισόδιο η Φράνκι Μπριτζ και η ομάδα των ειδικών εντοπίζουν ένα τρολ που τα τελευταία δύο χρόνια παρενοχλεί το μοντέλο Νίκολα Μακλίν. Το πιο σοκαριστικό, ίσως είναι το γεγονός ότι το τρολ είναι γυναίκα, που προσπαθεί απεγνωσμένα να προωθήσει τη δική της καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, και η παραβατική συμπεριφορά της επιδεινώνεται ανησυχητικά. Η Νίκολα, που είναι γνωστό ότι δεν το βάζει κάτω, θέλει να αντιμετωπίσει το τρολ της και να το συνετίσει.

Όταν η ομάδα αρχίζει την παρακολούθησή της, η Φράνκι πηγαίνει να συναντήσει τη νικήτρια του Χ Factor που αντιμετώπισε τόσο σοβαρό πρόβλημα από κάποια γυναίκα – τρολ, σε σημείο να φοβάται για τη ζωή των παιδιών της.

Η Φράνκι είχε ακούσει και για την υπόθεση του Άλαν Μπράιαντ, ο οποίος δημιούργησε σελίδα στο Facebook μετά την εξαφάνιση του γιου του. Η σελίδα παραβιάστηκε από κακόβουλα τρολς που υποστήριζαν ότι κρατούσαν το γιο του.

Η ομάδα της Φράνκι καταφέρνει να εντοπίσει το τρολ της Νίκολα Μακλίν και το επεισόδιο τελειώνει με μια εντυπωσιακή αντιπαράθεση της Νίκολα με το αμετανόητο τρολ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στις 00:15

Eπεισόδιο 3ο: «Χλόη Τζασμίν, Ρεμπέκα Βάρντι, Τζόσουα Χιούιτ»

Η Φράνκι Μπριτζ και η ομάδα της αποκαλύπτουν ένα από τα πιο επιθετικά διαδικτυακά τρολ που έχουν υπάρξει όταν ακούνε την ιστορία της νικήτριας του X Factor: της Χλόη Τζασμίν. Το επίπεδο του μισογυνισμού και του ρατσισμού αυτού του αμετανόητου τρολ που ό,τι στέλνει είναι σε κοινή θέα, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η ομάδα των ειδικών είναι αποφασισμένοι να τον εντοπίσουν και να τον αναγκάσουν να δώσει εξηγήσεις.

Όταν τον εντοπίζουν στο σπίτι του στη Γλασκόβη, η Φράνκι ακούει και την ιστορία της γυναίκας ενός παίκτη ποδοσφαίρου της Ρεμπέκα Βάρντι, η οποία μοιράζεται την τρομακτική ιστορία των φανατικών οπαδών του ποδοσφαίρου που είχαν βάλει στο στόχαστρο τη δύο ετών κόρη της και απειλούσαν με βιασμούς.

Ακούει, επίσης, την εμπνευσμένη ιστορία του 20άχρονου Τζόσουα Χιούιτ που πάσχει από σύνδρομο Asperger. Παρόλο που ως μαθητής υπήρξε στόχος φοβερού σχολικού εκφοβισμού σε σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αποφάσισε να βγει από την εμπειρία του κάτι θετικό και τώρα καθοδηγεί άλλα θύματα των τρολς μέσα από ένα εξαιρετικά δημοφιλές κανάλι στο You Tube.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με τη δραματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χλόη Τζασμίν και στο τρολ της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στις 00:15

Eπεισόδιο 4ο: «Ζαχίντα Άλεν, Ρεμπέκα Άντλινγκτον, Μπιλάλ Ζαφάρ»

Η Φράνκι Μπριτζ συναντά τη ανερχόμενη ηθοποιό Ζαχίντα Άλεν, η οποία έγινε αμέσως στόχος των τρολς. Εξετάζοντας τον τεράστιο όγκο των τρολς που έχει δεχθεί, εντοπίζουν ένα ιδιαίτερα επιθετικό τρολ το οποίο η Ζαχίντα αποφασίζει να αντιμετωπίσει.

Με την ομάδα που αναζητεί το τρολ της Ζαχίντα, η Φράνκι συναντά τη Ρεμπέκα Άντλινγκτον, με δύο χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία παρόλο που χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη Βρετανίδα κολυμβήτρια, έχει υποστεί απίστευτα σχόλια σχετικά με την εμφάνισή της.

Γνωρίζει, επίσης, τον κωμικό ηθοποιό Μπιλάλ Ζαφάρ, ο οποίος μετέτρεψε την υπόθεση του ρατσιστικού τρολ που υπέστη, σε κωμικό επεισόδιο. Η Φράνκι ακούει πώς υπήρξε στόχος λευκών εξτρεμιστών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όταν ένα αστείο ανάμεσα σ’ εκείνον και στην αδελφή του κάποιοι το πήραν σοβαρά και έγινε viral.

To επεισόδιο κλείνει μ’ ένα σοκ, καθώς το τρολ της Ζαχίντα συμφωνεί να τη συναντήσει για να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη για ό,τι έγραψε. Άραγε έχει μετανοήσει πραγματικά ή απλώς αισθάνεται άβολα επειδή τον εντόπισαν;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 22:20