Κρύφτηκε πίσω από το παραβάν ο Κατρούγκαλος στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 11:57
Κρύφτηκε πίσω από το παραβάν ο Κατρούγκαλος στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ
Κρύφτηκε πίσω από το παραβάν που χωρίζει στα δύο το γραφείο του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μήπως γλυτώσει την έντονη κριτική των εκπροσώπων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 15.00 το μεσημέρι.

Προηγήθηκε έντονος διάλογος για το μόρφωμα που παρέδωσε στην κυβέρνηση και τα κόμματα. Ο υπουργός προσπάθησε να υπερασπισθεί την «αριστερή» όπως είπε πολιτική του, κάνοντας λόγο για «ισότιμη μεταχείριση». Στην ουσία όμως, νομιμοποιεί πολιτικά το νόμο Λοβέρδου προσθέτοντας και τις δικές του επώδυνες διατάξεις.

Oι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι απέρριψαν το κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το ως «μόρφωμα Κατρούγκαλου» και καταγγέλλοντας ότι:

# εκτελεί εν ψυχρώ ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες,
# απορρυθμίζει εργασιακές σχέσεις, ευνοώντας μόνον ελαστικές μορφές απασχόλησης,
# ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις (ακόμη και στους εργαζόμενους στα ταμεία που ενοποιεί),
# είναι στα μέτρα των μεγαλο-εργοδοτών,
# έχει στόχο να δημεύσει τα υπόλοιπα των αποθεματικών που έχουν γλιτώσει από το PSI
# κόβει προκαταβολικά συντάξεις και παροχές στις νέες γενιές των συνταξιούχων,
# με το κόλπο της «προσωπικής διαφοράς» επιφέρει τελικό χτύπημα -μετά όσα συνέβησαν με τα προηγούμενα μνημόνια- σε όσους βγήκαν στη σύνταξη ως το 2014.

Χωρίς να μπορέσει να κρύψει τελικά, ότι με το λουκέτο στα δημοσιογραφικά ταμεία καταργεί τη δημοσιογραφική ιδιότητα. Μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε υπαλλήλους του εργοδότη ή της κυβέρνησης:

- Χωρίς συλλογικές συμβάσεις
- Χωρίς κώδικα δεοντολογίας
- Ευνοεί ένα νέο καρτέλ στην ενημέρωση και
- Παραδίδει τους πόρους των δημοσιογραφικών Ταμείων στη νέα διαπλοκή «αριστερών» εργολάβων και διαφημιστικούς ομίλους.

Η έκρηξη Κατρούγκαλου που με συνταγματική ευγένεια αποχώρησε από το τραπέζι της σύσκεψης αφήνοντας σύξυλο ακόμη και τον υφυπουργό του Τ. Πετρόπουλο, επήλθε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι το κείμενό του ευνοεί τις διαφημιστικές εταιρίες και την ιδιωτική ασφάλιση, τη στιγμή μάλιστα που με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας ελέγχονται πλέον από διεθνή χρηματοπιστωτικά κεφάλαια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 13:21