Εκδήλωση – διάλεξη για το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων διοργανώνεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας. Η ανοιχτή διάλεξη έχει τίτλο «Fake news και σύγχρονη δημοσιογραφία στην περίοδο της κρίσης».
Οι ομιλητές θα μιλήσουν για το παγκόσμιο φαινόμενο των fake news (ψευδών ειδήσεων), για την σχέση του φαινομένου με τη δημοσιογραφία, ενώ θα εξηγήσουν πώς μπορεί ο πολίτης να αξιολογεί σωστά την πληροφορία που λαμβάνει.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Ανδρέας Βέγλης – διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, ο Νίκος Παναγιώτου – επίκουρος καθηγητής, τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ, ο Θοδωρής Δανιηλίδης – ιδρυτής της ιστοσελίδας «ELLINIKA HOAXES» και ο δημοσιογράφος – μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας, Κώστας Γκιάστας.
Το διάλογο θα συντονίσει ο γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας Μπανάτσας Γιώργος, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Χορταργιάς.

Πηγή ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης