Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της περιοχής των Δωδεκανήσων και ο 3ος πανελλαδικά που εξέπεμψε το πρώτο σήμα το 1990, η τηλεόραση OMEGA, διέκοψε την επίγεια εκπομπή στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι δεν ήταν «ξαφνικός θάνατος», ούτε μας «έκλεισαν».

Η αύξηση της φορολογίας, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% (και σύντομα σε 24%), η επιβολή φόρου τηλεοπτικής διαφήμισης 20% (ο οποίος ενσωματώνεται στο κόστος της διαφημιστικής δαπάνης και μετά επιβάλλεται Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι), και η επιβολή του αγγελιοσήμου 21,5% (για διαφημιζόμενους με έδρα εκτός Δωδεκανήσου και Σάμου), είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης για διαφημιστική προβολή των επιχειρήσεων του νομού μας ακόμα και για τα οικονομικά πακέτα προβολής με κόστος ανά σποτ κάτω του 1,00€.

Με τα μηνιαία έξοδα να ξεπερνούν τα 10.000€ (DIGEA, OTE, ΔΕΗ, πνευματικά δικαιώματα τηλεοπτικών προγραμμάτων κτλ.) και τα ελάχιστα έσοδα από τις διαφημίσεις που αποτελούν τους μοναδικούς πόρους εσόδων, οι μέτοχοι της ΩΜΕΓΑ TV ΡΟΔΟΣ Α.Ε. (ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού OMEGA Television) χρηματοδοτούσαν αυτήν την προσπάθεια το τελευταίο διάστημα παρέχοντας στους τηλεθεατές του σταθμού ένα πλήρες ενημερωτικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με πολυέξοδες και αξιόλογες εσωτερικές και εξωτερικές παραγωγές και με την καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης