"Με Αρετή και Τόλμη": Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 16:56
"Με Αρετή και Τόλμη": Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Προβλήθηκε την Κυριακή 5/3/2017 η πρώτη εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη" στην ΕΤ1, με αντικείμενο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν συνεντευξεις απο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τους ομολόγους του της Γερμανιας και της Ολλανδιας, που μιλησαν για την επιχειρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο.

Η εκπομπή ταξίδεψε επίσης στην κορυφή του Ολύμπου και κατέγραψε εικόνες απο τις ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, σε θερμοκρασίες μείον 30 βαθμών Κελσιου, ενώ μίλησε με 28χρονη πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας...

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:


Η συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με σύνεση και με ψυχραιμία τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας η οποία αποτελεί το «πιο ζεστό σημείο του πλανήτη μας» λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χώρες της περιοχής- Λιβύη, Συρία, Τουρκία- με στόχο η χώρα μας να παραμείνει πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.  Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να προκληθεί ένταση στην περιοχή, επανέλαβε.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλάει στη δημοσιογράφο της εκπομπής Αλεξία Τασούλη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούν τις υφιστάμενες δυνατότητές τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, βελτιώνονται και αναδιοργανώνονται με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα με τις δυνατότητες τους λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας», πρόσθεσε αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο τους. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετικά σημαντική συμβολή των Ενόπλων δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «πολύ σοβαρού» προβλήματος της προσφυγικής ροής, μέσα από τη δημιουργία των δομών φιλοξενίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος της χώρας.

Δείτε τη συνέντευξη:

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 16:57