Το 2018 και το 2019 , δύο φορές σε δύο χρόνια, το Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών συνεδριάζουν για να εκδικάσουν υπόθεση μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Νίκου Καραμανλή και του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑΕ) και του ΕΦΚΑ. Ο λόγος είναι απλός. Η εκδοτική επιχείρηση του Νίκου Καραμανλή έχει υποβάλει αίτημα ένταξης στον Πτωχευτικό Κώδικα.  

Οι υποθέσεις εκδικάζονται και βέβαια δεν αμφισβητείται η πρόθεση του εκδότη να καταφύγει στη λύση της πτώχευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο αργότερα, το 2020, η εκδοτική επιχείρηση, η οποία έχει υποβάλει επισήμως αίτημα υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προκαλώντας τις αντιδράσεις του Υπουργείου Οικονομικών (Εφορία) και των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΦΚΑ), χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και συμπεριλαμβάνεται στην περίφημη πλέον «Λίστα Πέτσα».

Δεν είναι μόνο βέβαια η εφημερίδα «Παρασκήνιο», η «χρηματοδότηση» ύψους 68.200 ευρώ συμπεριλαμβάνει την εφημερίδα «Καρφίτσα» και μία ομάδα sites, το ένα πιο άγνωστο από το άλλο: paraskinio.gr, karfitsa.gr, toxrima.gr, policepress.gr, dimosdata.gr. Όλα τα παραπάνω sites βρίσκονται κάτω από τη χιλιοστή θέση κατά την ALEXA.

Διαβάζουμε λοιπόν: «Αναλυτικότερα, to xrima.gr βρίσκεται στην 769η θέση, η karfitsa.gr στη 2.099η, το backstage24.gr στην 6.420ή, το policepress.gr στην 7.398η και το dimosdata.gr στην 2.665.318η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ δεν εμφανίζεται στις λίστες που αφορούν την Ελλάδα. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο ιστότοπος xrima.gr εμφανίζεται να έχει κερδίσει στον πίνακα κατάταξης της ALEXA πάνω από 7.000 θέσεις σε διάστημα ενός μήνα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στις σελίδες γενικής θεματολογίας του Νίκου Καραμανλή, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι περισσότερες ειδήσεις παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο τίτλο. Με άλλα λόγια, η μία αντιγράφει την άλλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με δημοσιογραφικούς κλώνους. Όμως έχουμε και να ερμηνεύσουμε ένα δυσεξήγητο γρίφο. Πώς ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου πάσχει από τόσο έντονη άγνοια κινδύνου; Πώς εκτίθεται με τέτοιο τρόπο εκθέτοντας πάνω απ΄ όλα τον πρωθυπουργό;

Ο Στέλιος Πέτσας διά των θεσμών γνωρίζει πως ο εκδότης Νίκος Καραμανλής έχει κάνει αίτηση πτώχευσης. Γνωρίζει επίσης πως τα ΜΜΕ στα οποία είναι ιδιοκτήτης είναι είτε υπό πτώχευση, είτε ανυπόληπτα, είτε μη ανιχνεύσιμα και πάντως όλα ανεξαιρέτως είναι μηδενικής επιρροής στην κοινωνία. Εντούτοις και κατά παρέκκλιση κάθε λογικής αλλά και παραβίαση κάθε κανόνα πολιτικής αυτοπροστασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτιμά να ρισκάρει και χρηματοδοτεί με 68.200 ευρώ αυτόν τον εκδότη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Η απάντηση είναι τελικά απλή. Αρκεί να αναφερθεί ένας από τους τίτλους πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Παρασκήνιο». Ο τίτλος αυτός που εξηγεί τα πάντα είναι ο εξής: «Ο Κυριάκος ηγέτης του 21ου αιώνα».

Δείτε το ενδεικτικό πρωτοσέλιδο:

Η Ζούγκλα επικοινώνησε με τον εκδότη Νίκο Καραμανλή, ο οποίος επικαλέστηκε «προσωπικά δεδομένα» και διέκοψε την επικοινωνία. Προηγουμένως, στην ερώτηση αν είχε προβεί σε αίτημα υπαγωγής της εκδοτικής του εταιρείας στον Πτωχευτικό Κώδικα, ο κ. Καραμανλής απάντησε λακωνικά, ενδεχομένως και ειρωνικά: «Καμία άλλη ερώτηση έχετε;».

Επανερχόμαστε, λοιπόν, αναγκαστικά στον πρωτοσέλιδο τίτλο περί του πολιτικού ηγέτη του 21ου αιώνα, το οποίο προφανώς διασφάλισε στον κ. Νίκο Καραμανλή «το διαβατήριο» που τον οδήγησε στην «επιχορήγηση» των 68.200 ευρώ. Ο εκδότης έκανε τη δουλειά του μια χαρά.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο οποίος χρησιμοποίησε πολιτικό χρήμα για να στήσει το μιντιακό μόρφωμά του κακοδιαχειριζόμενος κρατικά κονδύλια με αυταπόδεικτη πολιτική ιδιοτέλεια, σε ποιον θα έπρεπε να δώσει λόγο; Στη δικαιοσύνη; Στη Βουλή; Σε κάποια εξεταστική επιτροπή ενδεχομένως;  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης