Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» κατεβάζουν σήμερα και για 24 ώρες τα μικρόφωνα. Από τις 6 το πρωί ο ραδιοσταθμός έχει «σιγήσει».

Εξαιρετικά σημαντικό, μάλιστα, όσο και σπάνιο είναι το γεγονός ότι η απεργία που κήρυξαν κρίθηκε νόμιμη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου προσέφυγε η διοίκηση του ραδιοσταθμού προκειμένου να τους σταματήσει. Η απόφαση του Πρωτοδικείου βγήκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνάδελφοι απαιτούν και διεκδικούν:
 
1. Την καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Αυγούστου 2009 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1,
2. Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών μας (8 μηνών), που η Διοίκηση του ραδιοσταθμού έχει παρακρατήσει, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14γ της από 13/4/2009 ΣΣΕ ΕΤΕΡ – ΕΙΙΡΑ,
3. Τον πλήρη σεβασμό της ισχύουσας νομοθεσίας και την εφαρμογή των υπογεγραμμένων Σ.Σ.Ε μεταξύ Ε.Ι.Ι.Ρ.Α και Ε.Τ.Ε.Ρ.
4. Την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των τεχνικών και ότι μόνο θυμηδία, πραγματικά, μας προκαλούν οι παλιάς κοπής προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των τεχνικών από την πλευρά της Διοίκησης του ραδιοσταθμού «Κανάλι 1», καθώς και οι δικαστικές διώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού να προχωρήσει στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων και να φροντίσει να διασφαλιστούν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων τεχνικών στο «Κανάλι 1». Η πρακτική της παραβίασης των άρθρων της ΣΣΕ και δη από Διοίκηση Δημοτικού ραδιοσταθμού αποτελεί για µας απαράδεκτη και αήθη συμπεριφορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης