Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε το απόγευμα από την εισαγγελέα Ελένη Συροπούλου κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είναι διαχειριστής του Blog «Fimotro». Ο Παπαγιάννης αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίσθηκε δικάσιμος για αύριο, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη του αναμένεται να διεξαχθεί μετά τη 12η μεσημβρινή. Η προσθήκη στο κατηγορητήριο της έννοιας «κατ’ εξακολούθηση» καταδεικνύει την πεποίθηση της εισαγγελικής Αρχής πως υφίστανται ισχυρές ενδείξεις ως προς τις προθέσεις του υποδίκου.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης συνελήφθη τις μεταμεσημβρινές ώρες κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προηγουμένως, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε υποβάλλει μήνυση κατά του δημοσιογράφου μετά από σειρά αναρτήσεων στο Blog του, που είχαν ως στόχο τόσο τον διασυρμό του, όσο και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «zougla.gr». Η σειρά των απαράδεκτων δημοσιευμάτων κορυφώθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, όταν ο Γιάννης Παπαγιάννης ανήρτησε απρόκλητα δημοσίευμα, σύμφωνα με τα οποία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέδιδε συμφοιτητές του στη Χούντα. Ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση παραβατικής παραδημοσιογραφίας, η οποία δεν είναι δυνατόν να περάσει (για άλλη μία φορά) ατιμώρητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία, επιχείρησε μέσω του διαδικτύου να διαβάλει, να υπονομεύσει, να απαξιώσει και τελικά να σπιλώσει τη δημοσιογραφική και κοινωνική υπόσταση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, επιχειρώντας ταυτόχρονα να απαξιώσει το δημοσιογραφικό έργο τόσο της ηλεκτρονικής εφημερίδας, όσο και της υπό έκδοση εφημερίδας. Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν είναι αυτόφωτος, αλλά ενεργεί κατόπιν συγκεκριμένης καθοδήγησης. Ενεργεί ανάλογα με τα συμφέροντα των εντολέων του. Η επιτυχία της «zougla.gr» και η ανησυχία έως και πανικός που διακατέχει παράγοντες του κατεστημένου των ΜΜΕ, λόγω του νέου εκδοτικού εγχειρήματος της κυριακάτικης εφημερίδας «Veto», αποτελούν την πραγματική αιτία των κακόβουλων επιθέσεων, στόχος των οποίων είναι ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά και στελέχη και δημοσιογράφοι που συνεργάζονται με αυτόν.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε πως τα νομικά κενά που χαρακτηρίζουν το επί της ουσίας ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο λειτουργίας του διαδικτύου, προσφέρουν τη δυνατότητα σε ανώνυμους παραδημοσιογραφικούς εντεταλμένους να πράττουν κατά το δοκούν, εκτελώντας εντολές τρίτων. Η ελευθερία στο διαδίκτυο αποτελεί κεκτημένο της διεθνούς κοινωνίας. Η αλητεία στο διαδίκτυο αποτελεί δυστυχώς άλλο ένα περίεργο κεκτημένο της ιδιότυπης ελληνικής παραδημοσιογραφικής πιάτσας. Οι πολλοί κανόνες βλάπτουν. Οι σαφείς αρχές, ωστόσο, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει όλοι όσοι πιστεύουν και εργάζονται στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας τη δύναμη αλλά και τις δυνατότητες του Μέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης