Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ο γνωστός διεθνής χάκερ Tommasso Debenedetti «ξαναχτύπησε». Παλιός «γνώριμος» Ελλήνων πολιτικών, ο «πειρατής του διαδικτύου» αυτήν τη φορά στόχευσε τη νέα υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tommasso Debenedetti ήρθε σε επαφή με το zougla.gr και ανέλαβε την ευθύνη της παράνομης αυτής ενέργειας, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον «ώθησαν» να χακάρει την υπουργό.

Εθισμένος στα fake news, έχει την αίσθηση ότι παράγει «δημοσιογραφικό θέαμα». Επί της ουσίας προσπαθεί να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το πρόσωπό του προκαλώντας.

Η Λίνα Μενδώνη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλε αυτήν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομολογία του Tommasso Debenedetti μέσω του zougla.gr έρχεται να διευκολύνει το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ένοχος αυτοαποκαλύφθηκε.

Στη δήλωσή του ο Ιταλός χάκερ αναφέρει τα εξής:

Επέλεξα το θέμα των μαρμάρων επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Γνωρίζω πως η Λίνα Μενδώνη είναι ειδική για αυτήν την υπόθεση και το 2015 έγραψε πως η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ηθική απαίτηση του πολιτισμένου κόσμου. Στο ψεύτικο tweet μου η κα Μενδώνη επαναλαμβάνει αυτήν την άποψη.

Γιατί είναι τόσο θυμωμένη μαζί μου; Έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι απίστευτο πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε το fake tweet χωρίς να το διασταυρώσει.

Το πιο απίστευτο είναι ότι έκανα το ίδιο πράγμα πριν από μερικούς μήνες με τη Μυρσίνη Ζορμπά και δημιούργησα ένα ψεύτικο προφίλ όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.

Θέλω να προσθέσω πως η φάρσα μου αλλά και άλλες φάρσες που δημιούργησα έχουν ως κίνητρο να δείξουν πόσο εύκολο είναι να μιμηθούμε έναν υπουργό στο Twitter και να μεταδώσουμε ψεύτικες ειδήσεις.

Κάλεσα τα μέλη της νέας κυβέρνησης να δημιουργήσουν αληθινά προφίλ, διαπιστευμένα, εάν δεν επιθυμούν τις ψεύτικες ειδήσεις και τα ψεύτικα προφίλ.

Παρατήρησα πως ορισμένοι νέοι υπουργοί δεν έχουν λογαριασμούς στο Twitter, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ εύκολο να διαδώσεις fake news για τον νέο Έλληνα ηγέτη! Με αυτόν τον τρόπο κάλεσα τα Μέσα να διασταυρώσουν τις ειδήσεις πριν από τη δημοσίευσή τους.

Επαναλαμβάνω.

Είναι απίστευτο ότι μερικούς μήνες μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Γαβρά από ένα ψεύτικο προφίλ του νέου υπουργού Πολιτισμού, ορισμένα Μέσα δημοσίευσαν μία είδηση χωρίς να διασταυρώσουν τον λογαριασμό στο Twitter του νέου υπουργού Πολιτισμού.

 Tommaso Debenedetti

Τι προηγήθηκε: Ο ψεύτικος λογαριασμός στο Twitter και το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης κυκλοφόρησε στα social media μία δήλωση της νέας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Με όνομα χρήστη @LinaMendoni και με το όνομά της στα αγγλικά και στα ελληνικά δημοσιεύτηκαν δύο tweets.  

Το ένα ανέφερε πόσο μεγάλη τιμή και χαρά νιώθει που αναλαμβάνει το υπουργείο.

«Επιβεβαιώνω ότι το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι μία ηθική απαίτηση του πολιτισμένου κόσμου. Διαβεβαιώνω ότι η νέα κυβέρνηση θεωρεί την επιστροφή των Γλυπτών ως κεντρικό ζήτημα» έγραφε στα αγγλικά το δεύτερο tweet.

Η αποκάλυψη των fake news ήρθε γρήγορα, καθώς η κυρία Μενδώνη δεν διατηρεί λογαριασμό στα social media.

«Ζωτικής σημασίας η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, διαμηνύει η νέα υπουργός Λίνα Μενδώνη» έλεγε τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Το τηλεγράφημα έπειτα από λίγο διεγράφη από το Πρακτορείο.

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα υπουργός Πολιτισμού έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η ίδια δεν διατηρεί κανέναν λογαριασμό στα social media.

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης