Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βλάσης Μάρας συμπαρατάσσεται με τον αγώνα του Πέτρου Ζωγράφου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, 21:47
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βλάσης Μάρας συμπαρατάσσεται με τον αγώνα του Πέτρου Ζωγράφου
Στη σημερινή εκπομπή «Καλημέρα Υδρογόνο» καλεσμένος ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη γυμναστική, Βλάσης Μάρας, ο οποίος τόνισε ότι συμπαρατάσσεται με τον αγώνα του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου για τη σωτηρία του πλανήτη. Επίσης δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος βλέποντας από κοντά τη λειτουργία της εφεύρεσης, ενώ εξέφρασε τα παράπονά του, ότι η πολιτεία δεν κάνει αυτά που πρέπει για να βοηθηθούν όσο χρειάζονται οι Έλληνες αθλητές.

Δεύτερος καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κολωνίας – Δικηγόρος Ιωάννης Σπηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι όλες οι πράξεις των πολιτών είναι πολιτικές εφόσον στοχεύουν στη βελτίωση της κοινωνίας. «Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν αυτή τη μεγαλειώδη πρόταση του Πέτρου Ζωγράφου και της ομάδος του προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την ανάπτυξη της χώρας μας και τη σωτηρία του πλανήτη», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος από την πλευρά του επισήμανε ότι οι χρηματοδότες των διαφόρων ερευνητικών κέντρων ανά τον κόσμο ουσιαστικά προκαθορίζουν και το αντικείμενο των ερευνών καθώς και τα αποτελέσματά τους. «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα διαφορετικές και ποιο συμφέρουσες λύσεις στο τρόπο παραγωγής ενέργειας από τους υδρογονάνθρακες, αφού αυτός που χρηματοδοτεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα έχει και τον κύριο λόγο πάνω σε αυτό», σημείωσε. 

Μια ενδιαφέρουσα τηλεφωνική παρέμβαση έγινε από τον πρώην διευθυντή της ΔΕΗ, χημικό μηχανικό Ιωάννη Νησιώτη, που εργαζόταν στο τμήμα παραγωγής υδρογόνου δια της συμβατικής μεθόδου. Ο ίδιος περιέγραψε σαν «κόλαση» τη διαδικασία αυτή, ενημερώνοντας ότι συνέβαιναν πολύ συχνά ατυχήματα... Καλός γνώστης του αντικειμένου, δήλωσε εντυπωσιασμένος με την εφεύρεση, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου για τη νέα καινοτόμα αυτή μέθοδο παραγωγής υδρογόνου, ενώ έγινε δεκτός και ο ίδιος ως μέλος της ερευνητικής ομάδας... 

Τέλος, ο εφευρέτης ανέφερε ότι έγινε συνάντηση με τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε συζήτηση περί περιβαλλοντικών θεμάτων για τρεις περίπου ώρες...

Δείτε την εκπομπή:

 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΖΩΓΡΑΦΟ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, 21:49