Άλλη μια αήθης επίθεση έγινε σε βάρος συνανθρώπων μας με αυτισμό, αυτή τη φορά διά στόματος Πρετεντέρη.

Ο δημοσιογράφος γράφει υποτιμητικά για τον αυτισμό σε άρθρο του στα «Νέα», καταπατώντας τους κανόνες ανθρωπιάς και δημόσιου λόγου.
  
Γράφει συγκεκριμένα: «Δεν νομίζω πως όσα χρόνια είμαι δημοσιογράφος έχω συναντήσει άλλον Πρωθυπουργό τόσο έγκλειστο σε ένα τόσο υποκειμενικό σύστημα πρόσληψης της πραγματικότητας. Καταντάει σχεδόν αυτισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα σχόλια στο διαδίκτυο είναι πολλά (και στα social media και στα blogs):

«Kαταδικάζουμε τους ισχυρισμούς Πρετεντέρη»

Η Έρη Καλογεροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων καταδικάζει το περιστατικό μιλώντας στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάντια θεωρεί ο κ. Πρετεντέρης τον αυτισμό και αποτυπώνει δημόσια την κατάπτυστη άποψή του αγνοώντας ότι η μικροψυχία του πληγώνει ανεπανόρθωτα τους ανθρώπους με αυτισμό και στιγματίζει ψυχές πολύ ανώτερές του, ευτυχώς οι άνθρωποι με αυτισμό ξέρουν να κλείνουν έξω από τον όμορφο κόσμο τους τέτοιους μολυσμένους ανθρώπους σαν τον Πρετεντέρη.

Βλέπετε κ. Πρετεντέρη τους προστατεύει το «υποκειμενικό σύστημα πρόσληψης της πραγματικότητας» και έτσι δεν θα καταφέρετε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας να γνωρίσετε αυτή την διαφορετική και υπέροχη πραγματικότητα, που δεν έχει καμιά σχέση με την δική σας αθλιότητα.

Το δημοσίευμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης