Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών, ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Γ. Καραβίας, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (ΕΣΑΤ), από το 1974 έως σήμερα και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου για πολλά χρόνια.

Ο Γ. Καραβίας, κατά την περίοδο της δικτατορίας, ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΤ, αντιμετώπισε πολλές διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας από την ίδρυσή της το 1984 έως σήμερα. Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και είχε εργαστεί σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ), καθώς και σε περιοδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΣΑΤ, «υπεράσπισε σθεναρά με την καθημερινή του δράση τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και το δημόσιο αγαθό της Ελευθεροτυπίας, αγωνιζόμενος αδιάκοπα ενάντια στη διαπλοκή που προτιμά κλειστό το δημοσιογραφικό επάγγελμα για να ελέγχει την πληροφόρηση».
Ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας γεννήθηκε το 1935 στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 15:00, στη γενέτειρά του.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γ. Καραβία εξέφρασε προς τους οικείους του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως «έναν καταξιωμένο λειτουργό της Δημοσιογραφίας και υπερασπιστή της Ελευθεροτυπίας σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς».

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης