Έχασε τη ζωή του σε ηλικία 87 ετών, ο θρύλος των talk show των ΗΠΑ, Λάρι Κίνγκ, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα μολυσμένος από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάρι Κίνγκ υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ υπέστη ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Λάρι Κινγκ ήταν Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, η δουλειά του οποίου έχει βραβευτεί με δύο Βραβεία Peabody, ένα Βραβεία Έμμυ και 10 βραβεία Cable ACE.

Ξεκίνησε σαν τοπικός δημοσιογράφος και συνεντευκτής ραδιοφώνου τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Το 1978 ανέλαβε παρουσιαστής του The Larry King Show, ένα ολονύχτιο ραδιοφωνικό πρόγραμμα κλήσης σε εθνικό επίπεδο στο MBS.

Από το 1985 έως το 2919 παρουσίαζε τη βραδινή τηλεοπτική εκπομπή Larry King Live στο CNN.

Από το 2012 έως το 2020 παρουσίαζε το Larry King Now στο Hulu και RT America. Συνέχισε με την παρουσίαση του Politicking with Larry King, ενός εβδομαδιαίου πολιτικού ταλκ σόου, το οποίο προβαλλόταν από δύο σταθμούς από το 2013 έως τον θάνατό του.

Από τις εκπομπές του πέρασαν Αμερικανοί πρόεδροι, παγκόσμιοι ηγέτες και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζέιγκερ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια ιουδαϊκού θρησκεύματος.

Ο πατέρας του, με καταγωγή από τη Λιθουανία, διατηρούσε εστιατόριο στη περιοχή και η μητέρα του καταγόταν από την Ουκρανία. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέτριος μαθητής και προβλημάτιζε έντονα τον πατέρα του Έντουαρντ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει στον Λάρι ένα μικρό μάθημα. Πρότεινε λοιπόν στον διευθυντή του σχολείου να αναθέσει στον ασυνεπή μαθητή τον ρόλο του συντονιστή του πίνακα, δηλαδή του μαθητή εκείνου που σβήνει τον πίνακα. Ρόλος διόλου τιμητικός καθώς έδινε τροφή για πειράγματα στους συμμαθητές του. Ο Λάρι όμως, αν και ανέπνεε κιμωλία αντί για οξυγόνο, θεώρησε τη νέα του ευθύνη ως προαγωγή και πήρε σοβαρά τον ρόλο του.

Από μικρός είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης