Oλοκληρώθηκε η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Με την με Αρ. Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Κόπηκαν δηλαδή οι φάκελοι του Ιβάν Σαββίδη, του «μεγάλου καναλιού» και της κυπριακής εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) που είχε κατατεθεί από τον δικηγόρο Φίλιππο Χατζηφιλίππου. Η Διοίκηση της Εταιρείας S.N.P. Southeast Network Public Limited είχε προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Ελλάδα, υπό την επωνυμία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «ΙΤV CP». Η νέα αυτή, κατά 100% θυγατρική της S.N.P. Southeast Network Public Limited, έχει μετοχικό κεφάλαιο (€24.000) είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στη δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ.Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένουν στο παιχνίδι…


1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ, Γ. Αλαφούζος


2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL, Β. Βαρδινογιάννης


3.ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ, οικογένεια Κυριακού


4.ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ, Δ. Κοντομηνάς

5.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ


6. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης

7. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”, Φ. Βρυώνης

Εμπλοκή με τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό

Σοβαρή επιπλοκή, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώθηκε σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με ανακοίνωσή του κηρύσσει άγονο τον διαγωνισμό για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών.

Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις 4 Ιουλίου και αφορούσε “τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης” των τεσσάρων, όπως είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός, αδειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο διαγωνισμός ματαιώνεται και κηρύσσεται άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Αυτό πιθανότατα να σημάνει εμπλοκή και καθυστέρηση στην όλη διαδικασία που, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ολοκληρώνονταν στις 17 Αυγούστου.

Αν μάλιστα ο διαγωνισμός επαναπροκηρυχθεί και δεν εμφανιστεί πάλι κάποιος ενδιαφερόμενος να αναλάβει το έργο, τότε η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης