ΠΟΕΣΥ: Δεν μας τρομάζουν τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, 14:28
ΠΟΕΣΥ: Δεν μας τρομάζουν τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα»
Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν τρομοκρατείται διαμηνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) σε ανακοίνωσή της για όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών προειδοποιεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ και ιδίως "τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες" ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, με δεκάδες νεκρούς δημοσιογράφους από την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και, κυρίως, δεν τρομοκρατείται.

Η απόπειρα της ''Χρυσής Αυγής'' να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για ''σεβασμό στον αρχηγό'' της, με παραγγέλματα … δεκανέα («εγέρθητω, κ.λπ.), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους συναδέλφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν από τον χώρο του επινίκιου μαύρου παραληρήματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κρούσμα φασιστικής συμπεριφοράς και απειλής με δημοκρατικό φρόνιμα και χαλύβδινη ενότητα και αποφασιστικότητα.

Οι δημοσιογράφοι πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, στη δημοκρατική συνείδησή τους και στις ''Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος''. Τα ''εγέρθητι'' και τα ''τώρα δε μιλάει κανείς'' είναι χαρακτηριστικά μαύρης, φασιστικής νοοτροπίας. Συνεπώς, επικίνδυνα για τους θεσμούς μας και απαράδεκτη για τον πολιτισμό μας.

Με δυο λόγια, αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλεί, αλλά είναι όποιος δεν σέβεται και προκαλεί τη δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς, και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, 15:02