ΠΟΕΣΥ: Όχι στην τρομοκράτηση και τη φίμωση της Ενημέρωσης

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην τρομοκράτηση και τη φίμωση της Ενημέρωσης
«Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο» καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τη βομβιστική ενέργεια που έγινε σήμερα το πρωί στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η ΠΟΕΣΥ «υπογραμμίζει τη σημασία του τρομοκρατικού αυτού χτυπήματος ως ένα χτύπημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, αναφέρει ότι «η Ενημέρωση η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό επάλληλα χτυπήματα, διασφαλίζει σε μια δημοκρατική κοινωνία τον έλεγχο και την άσκηση κριτικής, τη διαφάνεια και την δικαιοσύνη. Κάθε προσπάθεια λοιπόν φίμωσης του Τύπου και τρομοκράτησης των εκπροσώπων του, είναι προσπάθεια κατάλυσης των θεσμών. Η ΠΟΕΣΥ έχει από καιρό καταγγείλει ενέργειες εις βάρος δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία με βιαιοπραγίες, επιθέσεις και ξυλοδαρμούς. Δεν είναι τυχαίο που μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ εξεδόθη σχετική εγκύκλιος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ σε πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητήθηκε η δέσμευση ότι θα εξαντληθούν όλα τα θεσμικά μέσα ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα των δημοσιογράφων να επιτελούν την αποστολή τους και το ρόλο τους χωρίς φόβο» επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Τέλος, «καλεί σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να πάρει θέση σε αυτά φαινόμενα και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς να εξαντλήσουν τις αρμοδιότητές τους για την προστασία της Ενημέρωσης και της Ελευθερίας του Τύπου. Δηλώνει δε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δημοσιογράφοι δεν εκβιάζονται και δεν φιμώνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 18:09