Πόλεμος ΕΡΤ-ΝΔ για την πρεμιέρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, 18:59
Πόλεμος ΕΡΤ-ΝΔ για την πρεμιέρα
Με αφορμή τα δηκτικά σχόλια του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρκετοί υπουργοί πέρασαν από τα στούντιο της ΕΡΤ κατά την πρεμιέρα, η εταιρεία εξέδωσε δελτίο Τύπου-απάντηση:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκπομπής «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και στις τρεις ζώνες, οι κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Και ενώ οι δύο πρώτοι παρευρέθησαν, ο κ. Καραγκούνης, αν και είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πρώτη ζώνη της εκπομπής μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, τελικώς ειδοποίησε μετά τις 23:00 ότι αδυνατεί να συμμετάσχει. Το προχωρημένο της ώρας δεν άφηνε περιθώρια για αντικατάστασή του.

Όσον για την αναφορά στην τηλεφωνική σύνδεση με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, επρόκειτο για μια πράξη αβροφροσύνης, καθώς ο κ. Αρβανίτης ήταν συμπαρουσιαστής με την Μαριλένα Κατσίμη στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ επί σειρά ετών, πριν από το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεσμεύεται για αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα διαπιστώσει ότι η δέσμευση αυτή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει πράξη.

Το σχόλιο της ΝΔ

«Σήμερα, θαυμάσαμε την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη 'νέα' ΕΡΤ. Αφού έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος η κ. Κωνσταντοπούλου, παρέλασε από το πρωί το μισό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με σύνδεση με τον επίσης ακομμάτιστο ραδιοφωνικό σταθμό 'στο Κόκκινο' για την ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

«Θα κοστίσει, βέβαια, αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή» καταλήγει η Συγγρού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, 19:02