Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας και φίλιας με την αντίστοιχη Ένωση Φωτορεπόρτερ της Τουρκίας (TFMD) στην πόλη της Αττάλειας στην Τουρκία. Στην τελετή που έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις 28 Φεβρουαρίου την ΕΦΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Χρήστος Μπόνης και την αντίστοιχη TFMD o Πρόεδρος της Riza.

Είχε προηγηθεί επίσημη πρόσκληση της TFMD, προς την αντίστοιχή της Ένωση (ΕΦΕ) να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ φωτογραφίας που διοργανώνει η TFMD κάθε χρόνο στην Αττάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το πρόγραμμα πέραν της τελετής υπογραφής πρωτοκόλλου των δυο ενώσεων, συμπεριελάμβανε και ένα διήμερο επιλογής των καλυτέρων φωτογραφιών των Τούρκων Φωτορεπόρτερ από μια ειδική κριτική επιτροπή στην οποία εκτός των άλλων συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΦΕ Χρήστος Μπόνης, διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Τουρκιά αλλά και εκπρόσωποι ξένων Μέσων με συμμετοχή μάλιστα δυο Ελλήνων φωτορεπόρτερ του Λευτέρη Πιταράκη ανταποκριτή του A/P στην Κωνσταντινούπολη και της Λουΐζας Γκιουλιαμάκη ανταποκρίτρια του Γαλλικού πρακτορείου (AFP) στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτόκολλο συνεργασίας συμπεριελάμβανε συνεργασία με κοινούς στόχους σε πολλά θέματα, παράλληλα δε, συνεργασία των δυο ενώσεων πάνω σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι επόμενος στόχος των δυο Ενώσεων είναι μια κοινή έκθεση φωτογραφίας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέματα το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης