Διαψεύδει η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) ότι το λογότυπο που κυκλοφόρησε την Τρίτη θα εμφανίζεται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό και θα κριθούν από επιτροπή καταξιωμένων ειδικών», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στελέχη της ΝΕΡΙΤ διευκρίνισαν ότι το επίμαχο λογότυπο, που εμφανιζόταν σε ανακοίνωση του νέου φορέα για την ανοιχτή διαβούλευση, η οποία εκδόθηκε την Τρίτη, δεν αφορά στα κανάλια και τα ραδιόφωνα του φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση Χωμενίδη

Ωστόσο, το λογότυπο παρουσιάστηκε την Τρίτη ως το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ, καθώς συνόδευε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

«Προφανώς και ΔΕΝ είναι αυτό το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ. Τα λογότυπα της ΝΕΡΙΤ, τόσο το εικαστικό όσο και το μουσικό, θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό, στον οποίον θα συμμετάσχει όποιος καλλιτέχνης έχει κάτι καινούργιο να προτείνει για την Νέα Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, η οποία -ως δημόσια- θα ανήκει και θα έχει τις πόρτες ανοιχτές σε όλους» έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο Χρήστος Χωμενίδης, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, όμως, όταν έγινε γνωστό ότι το εν λόγω λογότυπο κυκλοφόρησε επισήμως, ο Χρήστος Χωμενίδης επανήλθε με νέο σχόλιο, στο οποίο γνωστοποιούσε ότι θα παραιτηθεί αν παραμείνει αυτό το λογότυπο: «Εγώ ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου, συμφωνήσαμε ξανά ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός. Στην απίθανη περίπτωση που έχω υποσκελιστεί από τις εξελίξεις, απλώς θα παραιτηθώ» έγραψε στο facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης