Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να τεθεί η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» σε ειδική εκκαθάριση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 11:06
Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να τεθεί η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» σε ειδική εκκαθάριση

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η αίτηση της Eurobank προκειμένου να τεθεί η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» σε ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ. Υπέρ των εργαζομένων της εφημερίδας έκανε παρέμβαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ζητώντας, εάν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση της τράπεζας, την προστασία των εργαζομένων κατά το διάστημα της ειδικής εκκαθάρισης ώστε να πληρώνονται κανονικά. Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για παράταση της προσωρινής διαταγής, που τους εξαιρούσε από τα μέτρα προστασίας της περιουσίας της εφημερίδας, ώστε να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία τους έως την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Χρύσα Σαλαβράκου, κατά του αιτήματος τάχθηκε και το Ελληνικό Δημόσιο, που αμφισβητεί τα στοιχεία ως προς το ποσοστό του χρέους που ισχυρίστηκε ότι κατέχει η Eurobank. Το ίδιο έπραξε και η εταιρεία, η οποία υποστήριξε ότι η τράπεζα κατέχει το 39,7% του χρέους της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ» και ως εκ τούτου δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, καθώς θα έπρεπε να της αναλογεί το 40% του χρέους.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταθούν στο ύψος της περίστασης και να βρουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εφημερίδα, στο site και στο πιεστήριο, και να πάψουν να κρατούν ομήρους τους εργαζομένους στη μεταξύ τους αντιδικία.

Ταυτόχρονα τους καλεί να διασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης με την τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, στηρίζοντας με προσωπικό και οικογενειακό κόστος την έκδοση μιας ιστορικής εφημερίδας. Η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» είναι η μοναδική ημερήσια οικονομική εφημερίδα που έχει απομείνει, συνεχίζοντας εδώ και 95 χρόνια να παρέχει έγκριτη και ποιοτική ενημέρωση, χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων της, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό δυσμενείς συνθήκες και εργασιακή ανασφάλεια. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 11:57