Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη και για τις συνθήκες εργασίας στον ΔΟΜ και στον BHMA FM.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδοχές… 

Παίρνοντας αφορμή από δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο «ΔΟΜ», ας αποκαλύψουμε ορισμένες αλήθειες που λέγονται πίσω από κλειστές θύρες μόνο, «κοινός τόπος» στη χώρα μας που δυστυχώς διαιωνίζει παθογένειες.

Όλο το πολιτικό φάσμα σημειώνει τα κακώς κείμενα μόνο όπου το συμφέρει και αποσιωπά ό,τι το εκθέτει. Πολιτική και πολιτικοί… Αυτή η κυνική παραδοχή όμως δημιουργεί βασικό πρόβλημα στη χώρα. Μεγαλύτερο ίσως και από το γεγονός πως είμαστε καθόλα ετερόφωτοι και εξαρτώμενοι οικονομικά και πολιτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι δυνατόν να έχει παραδοθεί η αγορά των ΜΜΕ της χώρας σε έναν υπόδικο και να μην τρέχει τίποτα. Φανερά ή καλυπτόμενος ο κ. Μαρινάκης ελέγχει πλειάδα εντύπων, ραδιοσταθμών, του μοναδικού πρακτορείου διανομής, σε λίγο τηλεοπτικού σταθμού και βέβαια περιμένει τον κ. Μητσοτάκη να τον «απαλλάξει από όλες τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν» μόλις, υποτίθεται, αναλάβει Πρωθυπουργός…

Κάποιοι θα αναρωτηθούν: «Μόνο ο Μαρινάκης φταίει; Όσοι ήταν ήδη στον χώρο είναι άγγελοι;». Μεγάλη αλήθεια. Το γεγονός αυτό όμως ακυρώνει τα «ανδραγαθήματα» του συγκεκριμένου; Διορθώνεις ή αιτιολογείς το λάθος με ένα επόμενο λάθος; Τότε μήπως είσαι άξιος της μοίρας σου;

Παρασκηνιακά, όλοι οι εκπρόσωποι του νόμου και της Πολιτείας που συναντούμε, στον αγώνα που κάνουμε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του «Βήμα fm», μένουν έκπληκτοι από τις κινήσεις της ALTER EGO. Πίστευαν πως αυτά γίνονται μόνο από απατεωνίσκους της σειράς και όχι από έναν εφοπλιστή του βεληνεκούς Μαρινάκη. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα όταν δεν προβάλλεται δημόσια και με ονοματεπώνυμο.

Για εμάς, ο κ. Μαρινάκης είναι ο βασικός εκφραστής του όρου «εχθρός του λαού» αλλά και της «εργασίας χωρίς αξιοπρέπεια», δηλαδή της δουλείας (ο τόνος είναι σωστός). Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν που οι αυλικοί του μεταφέρουν στους εργαζόμενους του ΔΟΜ πως είναι «τυχεροί που δουλεύουν και πληρώνονται…».

Αν του φιλούσαμε το χέρι, εμείς και οι εργαζόμενοι του «Βήμα fm», ο ραδιοσταθμός θα εξέπεμπε. Με τον λανθασμένο τρόπο όμως που λειτουργούν τα άλλα, «εν ζωή», μέσα του πάλαι ποτέ ΔΟΛ.
Η εργασία δεν είναι ούτε «δουλειά», ούτε «απασχόληση».

Το ΔΣ της ΕΤΕΡ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης