Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα κανάλια πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας τεχνικοί και δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής αρχικά συγκεντρώθηκαν στη Βουλή με κύριο αίτημά τους «Όχι μαύρο στην Τ.V.», τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, προτού προλάβουν να παραταχθούν οι κλούβες επί της Ηρώδου Αττικού, οι εργαζόμενοι προσέγγισαν το Μαξίμου πετώντας φέιγ βολάν στον αυλόγυρο και σήκωσαν πανό που έγραφε «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».

Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν. Ορισμένοι, μάλιστα, τους απώθησαν και τράβηξαν από τα χέρια τους τα πανό που κρατούσαν. Παρ’ όλα αυτά, δεκάδες εργαζόμενοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Μαξίμου, όπου και ανήρτησαν στα κάγκελα το μαύρο πανό, ενώ εκατοντάδες άλλοι παρέμεναν μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ και άλλες ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Star, Σκάι και Epsilon πραγματοποιούν, επίσης, πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, με αιτήματα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει ότι απαιτεί από την κυβέρνηση:

• να πάψει να παίζει τα μικροκομματικά της παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών – κανένα μαύρο και καμιά απόλυση σε κανένα κανάλι
• να δοθούν άμεσα άδειες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με το ανάλογο τίμημα για να αυξηθούν και όχι να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και για να βρουν δουλειά οι άνεργοι του κλάδου μας
• σταθερή και μόνιμη εργασία με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.

«Καλούμε επίσης τα σωματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. καθώς και όλα τα σωματεία του τύπου να δώσουν μαζί μας δυναμικό παρών. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης