Τη δημιουργία ανταγωνιστικού πρακτορείου διανομής Τύπου προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο «μονοπωλιακό καθεστώς» που ισχύει αυτήν την περίοδο με το πρακτορείο «Άργος», ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήδη η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ συσσωρεύονται πια οι διαμαρτυρίες, οι επικρίσεις και οι προσφυγές από τον άμεσα ενδιαφερόμενο επαγγελματικό χώρο. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας σε εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Στον Τύπο έχουμε μία τυπική σύγκρουση συμφερόντων. Μου δημιουργεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε μία πιο δυναμική παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εκεί έπρεπε να έχει πέσει πέλεκυς κανονικός. Διότι είναι απολύτως προφανές ότι εάν ένας επιχειρηματίας διανέμει τα δικά του έντυπα και των ανταγωνιστών του, θα διανέμει τα δικά του έντυπα με τρόπο προνομιακό. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να γίνει μία παρέμβαση και θεσμική και βεβαίως να διερευνηθεί και η δυνατότητα και όσοι εκδότες – διότι έχω ακούσει από πολλές μεριές να υπάρχουν παράπονα και μάλιστα και εφημερίδες που ακουμπούν όλο το πολιτικό φάσμα – να δουν αν μπορούν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν μια εναλλακτική λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος και στην περίφημη υπόθεση του «Barcode», δηλαδή του πιστοποιημένου και αξιόπιστου συστήματος παρακολούθησης των κυκλοφοριών των εντύπων ώστε να σταματήσουν τα «καπέλα» και η fake αποτίμηση των κυκλοφοριών από τους εκδότες που διαστρεβλώνει τη διαφημιστική αγορά, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε:

«Το bar code είναι στη φάση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, θα ήθελα προσωπικά να έχουμε ολοκληρώσει, είναι ο ΕΔΕΤ ο φορέας που αυτήν τη στιγμή τρέχει τον διαγωνισμό στο Υπουργείο Παιδείας. Προσωπικά ανέμενα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και αυτή η σύμβαση τις επόμενες ημέρες να πάρει τον δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού τώρα, η οποία καλείται να αποφανθεί επί του μονοπωλιακού ή όχι καθεστώτος στη διακίνηση των εντύπων, ο υπουργός ανέφερε πως η Βασιλική Θάνου, η οποία προ ημερών τοποθετήθηκε στη θέση της προέδρου της Επιτροπής, αναμένεται να διαχειριστεί το ζήτημα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Η κα Θάνου από την πορεία της στο δικαστικό σώμα και από το γεγονός ότι χειρίστηκε με τρόπο άψογο την περίοδο στην οποία ήταν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής την οποία την καθιστούν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης