Τριάντα  χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από τον Ιούνιο του 1989 όταν ο Δημήτρης Βενιέρης – παλιός «πειρατής» – στάθηκε μπροστά από ένα επαγγελματικό μικρόφωνο. Έκτοτε συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα της Θεσσαλονίκης, ιδιωτικά, δημοτικά και  δημόσια (Μακεδονία τιβι-δημοτική τηλεόραση – ΕΡΤ3).

Μάλιστα όπως ο ίδιος σημειώνει είναι ήδη ο μακροβιότερος εν ενεργεία δημοσιογράφος με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του σε καθημερινή ενημερωτική ζώνη. «Είναι η πρώτη χρονιά που μπήκε Οκτώβριος και δεν μπήκα σε στούντιο» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, λόγω της τροπής που πήραν τα πράγματα στον σταθμό που ο ίδιος δημιούργησε με μεγάλη επιτυχία, «αλλά η συνεργασία έληξε απότομα και άδοξα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν Φεβρουάριος του 2014 όταν ο focus fm Θεσσαλονίκης  «άνοιξε» τα μικρόφωνά του, σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και παράλληλα «άγριο» και πολωτικό.«Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι θεώρησαν αυτοκτονικό και παράλογο να παραιτηθώ εκείνη την εποχή από την  ΕΡΤ και να αναλάβω τη διεύθυνση ενός σταθμού που ήταν καινούργιος και μακριά από τα δομημένα συμφέροντα σε μια «αιμορραγούσα» αγορά. Κι όμως ήμουν αποφασισμένος να πετύχει το εγχείρημα κάτι που τελικώς έγινε και διήρκεσε περίπου πέντε χρόνια».

Στα αναπάντητα μέχρι και σήμερα ερωτηματικά γιατί έκλεισε έτσι άδοξα αυτός ο κύκλος, δε θέλει να δώσει καμία διευκρίνιση ο ίδιος. «Ο focus fm όπως τον γνώρισε και τον αγκάλισε ο κόσμος, ήταν το…τρίτο μου παιδί και δεν προτίθεμαι να γίνω παιδοκτόνος», λέει χαρακτηριστικά, θέλοντας να πάμε στο αύριο.

«Η απόφαση μου να αναλάβω για ακόμη μια φορά τον σχεδιασμό και λειτουργία ενός μεγάλου – για τα δεδομένα της πόλης – ραδιοφωνικού σταθμού αυτή τη φορά ήταν πιο εύκολη. Και αυτό γιατί αφενός μεν είναι σαφώς καλύτερο το οικονομικό περιβάλλον και αφετέρου οι εμπειρίες και οι γνώσεις που προσέθεσα αυτά τα χρόνια με κάνουν να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για το εγχείρημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο status fm 107.7, τις τελευταίες μέρες μεταδίδει εξαιρετική μουσική και σποτ των δημοσιογράφων και παραγωγών οι οποίοι ήδη συμφώνησαν να είναι στο σχήμα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν:

Ο Κώστας Μπλιάτκας, επί σειρά ετών διευθυντής της ΕΡΤ 3 με πολλές σημαντικές επιτυχίες και μια πολυετή  τηλεοπτική διαδρομή μέσα από την απολύτως πετυχημένη ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ.

Η Βιργινία Δημαρέση, η οποία θήτευσε ως διευθύντρια ειδήσεων στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τιβι, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνη του ενημερωτικού τμήματος του focus fm 103.6 

Ο Δημήτρης Βενιέρης - παλιός «πειρατής» ξανά στα ερτζιανά!Ο Κώστας Μάντζιος, ο οποίος αναλαμβάνει έναν ρόλο που γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δεν τον υποδήθηκε ποτέ το πρωί. Υπόσχετε πολύ ενδιαφέροντα πρωινά για τους ακροατές

Ο Γιάννης Σωπασής, αξία ανεκτίμητη, καθώς οι γνώσεις του γύρω από τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα τον καθιστούν status ραδιοφωνικό

Η Έφη Παφίτου, γνωστό και πολύ αγαπητό πρόσωπο των ακροατών, διαθέτει έξυπνο χιούμορ και διάθεση να κάνει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα από μικροφώνου

Η Βάλια Μπουγιουκλή, μετά από σύντομη απουσία της από τα ΜΜΕ της πόλης,  η έμπειρη ρεπόρτερ επιστρέφει πάλι, έτοιμη για αποκλειστικά θέματα, αλλά και μια εκπομπή που θα αγαπήσουν οι φίλοι του κινηματογράφου

Η Κατερίνα Νικολάου με πολύ πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδήσεις που κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή στην πόλη

Η Δήμητρα Τσάτσου της νεώτερης γενιάς των ρεπόρτερ, με έμφαση στο κοινωνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ   

Οι έμπειροι «οδηγοί και συνοδηγοί» συνάμα, Σωτήρης Βουτσελάς και Τριαντάφυλλος Τσουλφάς, με πολυετή πείρα σε θέματα οδικής ασφάλειας και σχέσης οδηγού και δρόμου

Ο Γιάννης Ρέπιτς, κορυφαίος ραδιοφωνικός παραγωγός με φανατικό κοινό το οποίο τον αναζητά και τον ακολουθεί σε κάθε επιλογή του.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και άλλα σημαντικά πρόσωπα του ραδιοφωνικού ψηφιδωτού της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ήδη κλείσει συνεργασίες και με πρόσωπα της Αθήνας. «Θέμα χρόνου είναι και μια σημαντική συνεργασία, την οποία επιδιώκω αρκετές βδομάδες τώρα, αλλά δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο στη παρούσα φάση» δηλώνει ο Δημήτρης Βενιέρης, τονίζοντας ότι το ραδιόφωνο δεν εξυπηρετεί καμία πολιτική κομματική ή άλλη σκοπιμότητα.

Στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο κέντρο της πόλης γίνεται τεράστια προσπάθεια  ώστε το πρόγραμμα να αρχίσει εντός του Οκτωβρίου.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης