Στη 14η θέση εμφανίστηκε η Δέσποινα Ολυμπίου στον 1ο ημιτελικό του 58ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στη Σουηδία, χωρίς όμως να καταφέρει δυστυχώς να περάσει στον τελικό.

Το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Σαββάτου πήραν πολλά «αουτσάιντερς», αλλά και δύο από τα ισχυρά φαβορί του διαγωνισμού. Η τυχερή λοιπόν, δεκάδα είναι οι Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία και Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά με την οποία εμφανίστηκαν οι χώρες είναι:

1. Αυστρία 
2. Εσθονία
3. Σλοβενία
4. Κροατία
5. Δανία


(To τραγούδι της Δανίας είναι ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση στον τελικό της Eurovision και πράγματι, ξεσήκωσε το κοινό του Malmö)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

6. Ρωσία
7. Ουκρανία


(H τραγουδίστρια της Ουκρανίας θεωρείται από τους eurofans ως μία από τις πιο σέξι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό)

8. Ολλανδία


(H Oλλανδία έχει πολλά χρόνια να δει… τελικό. Φέτος οι ελπίδες της για τελικό επιβεβαιώθηκαν)

9. Μαυροβούνιο

10. Λιθουανία

11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία
13. Ιρλανδία
14. Κύπρος


(Η Δέσποινα Ολυμπίου ήταν η μόνη που βγήκε ολομόναχη πάνω στη σκηνή)


(Αν και είχε μια πολύ ωραία εμφάνιση στη σκηνή, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου)


(Καταχειροκροτήθηκε για την ερμηνεία της η Δέσποινα Ολυμπίου από το κοινό του Malmö)


 
15. Βέλγιο
16. Σερβία


(Τα σέξι κορίτσια της Σερβίας επέλεξαν να τραγουδήσουν στη γλώσσα τους και όχι στα αγγλικά. Τελικά δεν πήραν εισιτήριο πρόκρισης)

Η σειρά εμφάνισης των χωρών για τον 2ο ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, είναι: 
1. Λετονία 
2. Άγιος Μαρίνος
3. Π.Γ.Δ.Μ.
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. Ελλάδα
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (σ.σ. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Α’ ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β’ ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον Α’ Ημιτελικό.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης