Η πιο κρίσιμη ώρα για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασε, καθώς προσδιορίστηκε η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του αποκαλούμενου νόμου Παππά για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η καθοριστική, όπως εξελίχθηκε, διάσκεψη των συμβούλων Επικρατείας θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά είναι άγνωστο πόσες διασκέψεις θα χρειαστούν για να κριθούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, τρία εκατ. ευρώ η καθεμία, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Διαβάστε επίσης: Σαββίδης κατά Κοντομηνά για τις τηλεοπτικές άδειες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης