Οι αμοντάριστες σκέψεις μου για Αγώνα- Αλληλεγγύη- Αξιοπρέπεια.

Με ανοιχτό τον υπολογιστή στο γραφείο μου, ψάχνω με το τηλεκοντρόλ στη μικρή τηλεορασούλα μου την συχνότητα του Αλτερ . Το «μαύρο» μοιάζει για μένα σημειολογικά προφητικό γι’ αυτό που περνάνε οι συνάδελφοι παντού, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «μαύρο» που επιμένει εκεί, είναι σαν να μας κλείνει το «μάτι» , η επόμενη μέρα στα μέσα, η επόμενη μέρα στη χώρα. Ψάχνω να πιάσω το alter σχεδόν εμμονικά, κάθε φορά που κρατάω τηλεκοντρόλ. Το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις εννιά το βράδυ, είδα με «χιόνια» αποσπάσματα από την καλλιτεχνική βραδιά που οργανώθηκε στον δήμο Περιστερίου, όπου καλλιτέχνες αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να στηρίξουν τον αγώνα εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης, που η μεγάλη πλειοψηφία είναι εν δυνάμει άνεργοι.

Είδα αποσπάσματα απ’ όσα δήλωσαν συνάδελφοι, από το ΔΟΛ, από τον «Κόσμο του Επενδυτή», από το alter, ήταν ο Γιώργος Φιλιππάκης, που απευθύνθηκαν σε όλους, ζητώντας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Όλοι μίλησαν για τα αυτονόητα. Δεν είναι ο αγώνας μόνο των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, είναι ο αγώνας όλων των εργαζόμενων στην χώρα, που είναι θύματα μιας πρωτοφανούς βαρβαρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ το απόγευμα, η μεγάλη οθόνη στο μπαρ του καναλιού 9 ήταν συντονισμένη με το δελτίο του ΑΛΦΑ.

Μεταφέρω τους τίτλους των ρεπορτάζ!

«200 μερίδες φαγητού στο Παλαιό Φάληρο»
«Συσσίτιο ντροπής»
«Η Ελλάδα των νεόπτοχων»
«115 εκκατομύρια οι νεόπτωχοι στην Ευρώπη»
«Η Φτώχεια παγιδεύει την μεσαία τάξη»
«20 % το ποσοστό της ανεργίας»
«ΣΟΚ στο καλάθι της νοικοκυράς»

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ….

Άνθρωποι, εκατοντάδες άνθρωποι, να ψάχνουν να διαλέξουν παπούτσια, ρούχα, μπουφάν, ζακέτες, παντελόνια που πεταμένα στους δρόμους της Αθήνας, πάνω σε λάσπες, χαρτόκουτες, σκουπίδια , «προσφέρονταν» στους «άθλιους του 2012».

Είδα μια γιαγιά που φιλούσε το χέρι ανθρώπου, επειδή της έδωσε μια «γωνία ψωμί». Είδα άντρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους , απλήρωτους για τέσσερις μήνες, να δηλώνουν ότι τα ψυγεία στα σπίτια τους είναι απλώς ντεκόρ. Είδα ένα νέο άντρα , άνεργο από τον Μάιο του 2010, να δηλώνει μπροστά στην κάμερα , ότι σε λίγο «θα κάνουμε ντου στα σούπερ μάρκετ, όχι για χρήματα, αλλά για φαγητό».

ΕΜΑΘΑ ότι

Στο Νεοχώρι Σερρών, «κατέβασε» ο υπεύθυνος της ΔΕΗ, τον διακόπτη, αφήνοντας τους συνανθρώπους μας εκεί να πεθάνουν στους -10 βαθμούς. Ολόκληρο το χωριό, είχε αποφασίσει να μην πληρώσει το «χαράτσι» και ο υπεύθυνος «έκανε το καθήκον του», όπως προφανώς το κάνει και στους δημόσιους οργανισμούς που χρωστάνε στην ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ.

Μερικοί μάλιστα από τους δύστυχους ανθρώπους εκεί, είναι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για το έγκλημα υπάρχει τιμωρία;

ΞΕΡΩ πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μου είναι εξαντλημένοι ψάχνοντας να επινοήσουν τρόπους επιβίωσης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ….

Έχω βέβαια και μια τεράστια αγωνία . Αν θα «χτυπήσει το χέρι στον τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς, για τα 36 ΝΕΑ μέτρα που θα ζητήσει η Τρόικα».

Αυτό και αν είναι αγριευτικό… (για τους Τροικανούς πάντα).
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ (2 Φεβρουαρίου 2012) ο Σαμαράς, ο Αντώνης (όχι ο Τρύφωνας) το χέρι στο τραπέζι.

Ποιανού το τραπέζι; Το τραπέζι στην κουζίνα του; Το τραπέζι του σπιτιού του; Το τραπέζι του Λουκά; Το τραπέζι βεράντας της Αγκελα Μέρκελ; Την γροθιά την έχω, το τραπέζι δεν βρίσκω, γι’ αυτό και φοβάμαι μπας και το «χτύπημα» καταλήξει «τζούφιο»!

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ;

Ήταν το θέμα που ανέδειξε στο καινούργιο του Blog ο Νίκος Χαντζηνικολάου. Από Hermes , Louis Vuitton, Chanel. Η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή, κρατάει στον ώμο από 5.000 ευρώ , έως 2.500 ευρώ η ταπεινότερη.

Με συγχωρείτε αλλά έχω μια ένσταση. Τα τελευταία επτά χρόνια τουλάχιστον, ψάχνω να βρω , ποιές γυναίκες ΔΕΝ κρατάνε, Louis Vuitton. Καταρχάς, κάθε παρουσιάστρια που είχε περάσει δεκαπενθήμερο σε «αέρα» τηλεοπτικού σταθμού, του… όποιου, δεν έχει σημασία, κρατούσε την τσάντα– πουγγί. Όταν έκλεινε εξάμηνο στην παρουσίαση, κυκλοφορούσε και με την βαλίτσα. Νομίζω δηλαδή , ότι η Κατρίν Ντενέβ, που χρησιμοποιήθηκε στην καμπάνια του οίκου, αν έβλεπε τις ποικιλίες που κρατούσανε παρουσιάστριες στην χώρα μας, θα ένιωθε τουλάχιστον κατακαημένη.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΤΥΛ

Κάτι πρέπει να κάνει η Όλγα Τρέμη με τα μαλλιά τη . Είναι πολύ «ακίνητα».

ΚΟΥΙΖ
Ο «Μεγάλος ερωτικός» έχει ξεσπάσει με πολύ συζητημένο πολιτικό παράγοντα , ο οποίος έχει δημιουργήσει πάταγο με δηλώσεις και με κυρία πολιτικό που ανήκει σε διαφορετικό κομματικό σχηματισμό από τον πρώτο, η οποία είναι εξαιρετικά προβεβλημένη και δεν είναι καστανή.

Να και μία καλή είδηση μέσα στην αντάρα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης