ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.

( Για )
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρω ότι είδηση μεγάλου μεγέθους μπορεί να θεωρείς ανόητε αναγνώστη τις εξελίξεις με τον Γιάννη Αγγέλου και τους αυστηρότατους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Ξέρω, επίσης, ότι μπορεί να έχεις σοκαριστεί από τις αποκαλύψεις της Real news για τα προβληματικά οπλικά συστήματα.

Καλά… μην φανταστείτε ότι είναι κάτι το εξαιρετικά σοβαρό. Απλώς τα f16 μπάζανε νερά. Σιγά το θέμα… Μεταξύ μας δεν βρέχει συχνά και οι πιλότοι, άντρες είναι, ας φάνε και την βρόχα στρειτ, δεν θα λιώσουνε, στην χειρότερη, ας ανοίγανε μια ομπρελίτσα, μονόχρωμη όμως, για να μην εκτιθέμεθα στους γείτονες και αρχίσουν τα κουτσομπολιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήραμε, λέει, αγοράσαμε δηλαδή, οπλικά για 6 εκατομμύρια ευρώ, «ψιλοσαπάκια» όμως.

Μήπως όμως, αντί να δούμε την αρνητική πλευρά, να το δούμε από την πιο pop; Μήπως μας το δώσανε με έκπτωση, όπως κάνει ο Γαβαλάς, όταν έχει ένα Prada με λίγο ξηλωμένη την μανικοκόλληση και ο Χαντζηνικολάου φωνάζει γιατί είναι εμπαθής με τις ευκαιρίες αγοράς στις εκπτώσεις;

Εντάξει Νίκο μου, βάζανε νερά τα αεροπλάνα, (λίγο σιλικόνη να βάζανε θα το λύνανε το πρόβλημα), μπατάρανε λέει τα υποβρύχια (λίγη σαβούρα να προσθέτανε από την μία θα το ισιώνανε) …μηχανήματα είναι, προβλήματα έχουνε. Εδώ μια χούβερ πήρα και σκουπίζω και για άγνωστο λόγο, όταν δουλεύει, μπορεί ξαφνικά να φτύσει τα σκουπίδια αντί να τα ρουφήξει. Της δίνω μια μπάτσα, συνέρχεται. Το ίδιο κάνω με το τηλεκοντρόλ όταν δεν ανταποκρίνεται σε εντολές. Το χτυπάω και ξεκινάει. Σκέψου, αν το τηλεκοντρόλ, κολλάει, τα f 16 που έχουν περισσότερες βίδες, μπουλόνια, συνδέσεις… Μα για λίγο νερό να τα βγάλετε άχρηστα;

…ΟΜΩΣ, η είδηση που «παίζει» πρώτη σε κάθε παρέα μπιρίμπας, από την πιο ερασιτεχνική έως την πλέον επαγγελματική… (στις 6 το πρωί τελείωσε η Έρη προχθές από τις οκτώ το βράδυ της προηγούμενης)… είναι ότι η κυρία Μαριγώ, ο κουνιάδος και οι νιόπαντροι είναι μαζί στο ταξίδι του μέλιτος. (Πιστεύω ότι είστε αρκετά μορφωμένοι κοινωνικώς ώστε να καταλαβαίνετε ότι αναφέρομαι στην κυρία Μαριγώ φίλη του καθηγητή Στεφανή, τον Λεό, την Μαριέτα και τον Θανάση, αδελφό Μαριέτας και κουνιάδο Λεό).

Καταρχάς, τους νιόπαντρους, μετά τα «καραπιπερίμ» στο θωρηκτό Αβέρωφ, τους αναζητούσαν: από το κανάλι του «κάτω Παγασητικού», ο τελετάρχης στον γάμο της Φαίης και του Γιώργου, το Πεντάγωνο, ο πρώην υπουργός εθνικής άμυνας, καθώς επί των ημερών του είχε γίνει το πρώτο πάρτι, ο νυν, όλοι οι απόγονοι του Κουντουριώτη, χωρίς να θέλω ειλικρινά να σπείρω τον πανικό, ο Κώστας Πρέκκας, ο ρεπόρτερ Ιορδάνης του ΣΤΑΡ και ο Γκούμας με παραλλαγή μάγειρα εξ Ινδονησίας.
Στο τέλος φυσικά τους ανακάλυψε ο ρεπόρτερ Ιορδάνης στην Μύκονο, γνωστό στέκι και τόπος συνάντησης διάσημων, που θέλουν να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μόλις είδα τον ρεπόρτερ Ιορδάνη, την Μαριέτα με την ορτανσία στο αφτί και την Μαριγώ λίγο πιο πίσω από το πλάνο… κατάλαβα, ίσως για πρώτη φορά, γιατί δεν στέριωσα στεφάνι στο κεφάλι μου.

ΕΓΩ, με τον χαρακτήρα που έχω, με πεθερά και σόγια (συγγενείς εννοώ) ταξίδι μέλιτος δεν πήγαινα, που να μου έταζε ο δικός μου τορπιλάκατο με το όνομά μου και στο όνομά μου. Γι αυτό, άλλωστε, έβγαλα όνομα νύφης «παρδαλής διαγωγής» και επιπόλαιου χαρακτήρα.

Και εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα. Στο ταξίδι του μέλιτος, εκτός από τον κουνιάδο του Λεό, γλυκύτατο Θανάση, είναι και η συμπεθέρα της κυρίας Μαριγώ, κυρία Αγλαΐα; Ή όχι; Προφανώς, αν δεν είναι… ως μόνη αιτία που μπορεί να σταθεί είναι ότι ή την πιάνει η θάλασσα, ή διαβάζει το βιβλίο της Χριστίνας Πάζιου «τέλειο κορμί σε 30 μέρες», για να εμφανιστεί στο καλό Λιβάδι, δίπλα στην συμπεθέρα και να «κλέψει» τις εντυπώσεις.

Κορίτσια, η Χριστίνα Πάζιου, η γυμνάστρια του «καφέ με την Ελένη» έχει γράψει ένα βιβλίο που το πήρε η θεία Ασημούλα από το κομοδίνο μου, άρχισε να πλένει τα τζάμια, όπως προτείνει η Χριστίνα, και… μου ανακοίνωσε ότι αγόρασε μπικίνι.

Επειδή, βεβαίως, μέσα στις προτάσεις της Χριστίνας για σούπερ κορμί, είναι να διασχίζει η νοικοκυρά τρέχοντας το μπαλκόνι και τη βεράντα 10 με 20 φορές την μέρα, έπεισε η θεία, την Φιλιπινέζα να παίζουνε κυνηγητό τις ώρες που λείπω.

Αναστατώθηκε η γειτόνισσα και με έψαχνε στα τηλέφωνα. Εμένα με το μου είπε η Τζούλια, η «από πίσω μας», ότι κυνηγάει η θεία την κοπέλα, το μυαλό μου πήγε ότι χάσαμε το παντατίφ της γιαγιάς και το βρήκε η θεία στο τάπερ της κοπέλας… Πού να φανταστώ ότι ξεπατίκωναν τις προτάσεις της Χριστίνας, μια μεγαλοκοπέλα θεία και μια Φιλιπινέζα…

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ

Τώρα που ξεκίνησαν οι διακοπές μου, το πρωί βλέπω ΣΚΑΪ. Η Πόπη λοιπόν μου αρέσει γιατί: 1) Είναι τόσο βαμμένη, που να μοιάζει αμακιγιάριστη. Ούτε γκλίτερ, ούτε πούλιες, ούτε τερακότες, ούτε φτιασίδια. Αυτό είναι ένα στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή, ανάμεσα στον συνωστισμό του αϊλάινερ.

2) Είναι ψύχραιμη στην παρουσίαση της είδησης. Από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, έως την κουβέντα για την τουριστική κίνηση και το ιατρικό ρεπορτάζ που δίνει, κατά την γνώμη μου, εξαιρετικά η Μελίνα Τσέλιου, είναι στακάτη, γρήγορη, αποφεύγοντας συστηματικά υπερβολές, που εκθέτουν το ρεπορτάζ και την είδηση.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Τους έχω αποθεώσει για την «τεχνική κάλυψη», όπως και για την γρήγορη εναλλαγή θεματολογίας, αλλά… τα παπούτσια του Οικονόμου με την μυτερή μύτη «τσαρούχι» έμοιαζαν έτοιμα να φλερτάρουν με τις πατούσες του Βασίλη Καρά, που κάνουν λαμπρή καριέρα πάνω στην πίστα.

Τώρα φεύγω, για να σφουγγαρίσω τα πλατύσκαλα, όπως προτείνει η Χριστίνα. Φιλιά σε όλους και υπομονή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης