ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό «μπικουτί» είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στην φίλη μου την Ιουλία.

Στην αγαπημένη μου έχουν συμβεί τα εξής:

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι δημοσιογράφος, έχει σπασμένο πόδι, πριν το ατύχημα χώρισε και…άντε δεν γράφω που δουλεύει γιατί … (γίνεται και εκεί της «υπαπαντής»).

(Καταρχάς τα πολλά νέα ή μπουμπουνητά θα σκάσουν μετά τις 15 Αυγούστου, όπως επίσης έχουμε αρκετό ρεπορτάζ από τις ετοιμασίες της πρωινής ζώνης του Μεγάλου Καναλιού, όπου η αρχισυντάκτρια το μόνο που δεν έχει κάνει είναι να μεταφέρει εκεί το πτυσσόμενο ράντζο της. Έχουμε να σχολιάσουμε πολλά για το νέο πρόγραμμα του Σταρ, για τις αλλαγές στο Άλτερ, για τις αλλαγές στον «καφέ με την Ελένη, αλλά …επειδή έχει ζέστη και δεν ευνοεί η περίοδος την αυτοσυγκέντρωση, ΑΛΛΑ και γιατί δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε και κόσμο, θα παρουσιάσουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναλυτικά, το ρεπορτάζ από τα «στρατηγεία των εκπομπών», προς το παρόν όμως θα συνεχίσουμε σε πιο ποπ ύφος).

ΙΟΥΛΙΑ ΜΟΥ

Καταρχάς έχοντας σπασμένο πόδι, απόλαυσε όσο ποτέ την χαρά του «βαριέμαι να κάθομαι». Πόσες ακόμη φορές να σου συμβεί τέτοιο τυχερό στην ζωή

Δημοσιογράφος, άλλωστε, επέλεξες να γίνεις όχι πολιτικός.

Θυμάμαι λοιπόν, τότε που γέννησα το παιδί μου, είχα αγανακτήσει για να φύγω από το μαιευτήριο άρον – άρον. Μου το λέγανε δεν άκουγα «Κάτσε εδώ όσο μπορείς περισσότερο, οι καλύτερες μέρες της ζωής σου είναι»… Μπααα…. σατανιζόμουνα να φύγω. Με τα πολλά έφυγα δυο μέρες νωρίτερα και από την «καλοπέραση» έμεινα στην ζωή μου με ένα παιδί.

Χρόνια μετά… Ιούνιος ήταν θυμάμαι, πήγαινα στον Αντένα με τη μηχανή. Μια διασταύρωση ήταν η αιτία που μία «νοικοκυρά σε απόγνωση» δεν είδε το STOP και με στοχοποίησε. Λίγο αργότερα βρέθηκα στο ΚΑΤ (στα επείγοντα Κυριακή μεσημέρι)…με διάφορους μακελεμένους, να στριμώχνονται στο φορείο μου, για να μου μεταφέρουν αιτήματα για τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος ήδη είχε ξεκινήσει την πρωινή εκπομπή που συνεχίζει μέχρι τώρα…Αν δεν έμπαινε ο νευροχειρουργός να με πάρει για αξονική …εκεί θα είχα μείνει μέχρι σήμερα με το ποδάρι κρεμασμένο από το ταβάνι να κρατάω σημειώσεις για τον Παπαδάκη. Τότε λοιπόν… που τη γλύτωσα με κάτι εγκαύματα στα πόδια, κάτι σπασίματα και κάποια ραγίσματα στα πλευρά … αντί να μείνω αραχτή σε 75 πουφ, να πίνω κόκα κόλα, να τρώω τσιπς, να βλέπω τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, ξεκίνησα σαν πλειμομπίλ από την 3η μέρα να πηγαίνω στο κανάλι. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα (Ιουλία μου). Εξοικειώσου καλή μου, με την ιδέα της αναρρωτικής… προσαρμόσου και… σκέψου ότι κάποιοι διάλεξαν να πάνε διακοπές στην Βόρεια Ελλάδα, όπου τους κυνηγάνε μολυσμένα, με τον ιό της εγκεφαλίτιδας, κουνούπια.

Φιλενάδα, την τελευταία περίοδο και με τον φόβο ότι θα επιβεβαιωθεί απολύτως η κυρία Μαριγώ Λαιμού Πατίτσα, (ξέρεις η υπέροχη πεθερά της Μαριέτας, η οποία μας παρέπεμψε στον καθηγητή Στεφανή… α ! παρεμπιπτόντως να σου πω ότι το ζεύγος πάτησε αχινό στη Μύκονο… Ναι ! απολύτως έγκυρο. Το διάβασα στο διαδίκτυο και μάλιστα είδα και φωτογραφία – ντοκουμέντο, με κόσμο που κοιτούσε το απομεινάρι του αχινού, προφανώς, μέσα στο κορμί κάποιου εκ των δύο. Πάντως, στην κατασκήνωση όταν πήγαινα παιδί, μας λέγανε να κάνουμε τσίσα εκεί που ήταν το αγκάθι του αχινού. Φυσικά ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο γιατί και θα σιχαινόμουνα τον εαυτό μου και η μητέρα ήταν απόφοιτος καλογραιών, οπότε μια τέτοια πράξη θα την καταδίκαζε ακαριαία, αλλά μεταξύ μας, στην πατούσα αν σου μπει το αγκάθι το κατούρημα βοηθάει…αν μπει στον πωπώ, είναι φρίκη. Α…όχι δεν ξέρω σε πιο σημείο του σώματος χτυπήθηκαν από αχινούς, αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν είχε δοθεί εντολή πριν να καθαριστεί ο βυθός. Εγώ, λοιπόν, μέχρι να με προγραμματίσει ο καθηγητής, σκέφτηκα να επισκεφθώ κάποιον συνάδελφό του με δική μου πρωτοβουλία.

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ:

Λίγο διάστημα πριν λειτουργήσει η τακτική του «ηλεκτροσόκ» (στην περίπτωσή μου), πρότεινε ο συνάδελφος του καθηγητή, να μείνω μακριά από την τηλεόραση για δύο εβδομάδες. Τι γιατί Ιουλία μου ; Γιατί αν συνεχίσω έτσι θα με χωρίσει και ο 15ος σύζυγος, διότι στον κύκλο μας μία ήταν η τυχερή που βρήκε σύζυγο και «άγιο» μαζί. Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου τον Μέμο Φαράκο. Η Χριστίνα, έχει τρεις, τέσσερις, επτά τηλεοράσεις ανοικτές και ο Μέμος…υπομένει. Εμένα αγάπη μου, με την εξάρτηση να θέλει να έχω στο χέρι το τηλεκοντρόλ, για να έβλεπα με «τι κουπ» θα παρουσιαστεί η Μάρω Λεονάρδου (φίλη μου), όταν παρουσίαζε το δελτίο στις πέντε τα ξημερώματα από το Μέγκα…πες μου…πόσοι, εκτός από τον Φαράκο… μπορούν να ξυπνάνε το πρωί… με την φωνή του Κολλυδά και την φωτογραφία του στον τοίχο του δωματίου ;;; Κανένας. Μόνο ο Μέμος. Άρα ; ΔΕΝ βλέπω τηλεόραση. (Όσο αντέχω ) . Χτες όμως έκανα μια μικρή παρατυπία . Είδα στο < μουγκό > το πρωί , την Λιάνα Κανέλη στο elatte. Νομίζω ότι μιλούσανε για τον ΠΑΟΚ (είναι η Ράνια Θρασκιά) και για τον Παναθηναικό (ήταν πάντα άρρωστη η Λιάνα). Όταν μιλάνε γυναίκες για ποδόσφαιρο, ζαπάρω (ακόμη και αν στην παρέα είναι η Κανέλη, γιατί, παράλογο (;) αν και είμαι άρρωστη με τον Ολυμπιακό, θέλω να ακούω αθλητικά σχόλια μόνο από άντρες. Πηγαίνω στο Μέγκα λοιπόν. Εκεί ο Δημήτρης Τάκης, ευτυχώς, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για την αντιγήρανση, αλλά… από «επαγγελματική διαστροφή» πήγα στην κρατική, όπου εκεί φιλοξενούσαν έναν γιατρό λοιμωξιολόγο με αφορμή τα κουνούπια στην Βόρεια Ελλάδα που ενοχοποιούνται για τον ιό της εγκεφαλίτιδας… Σταυροκοπήθηκα και έφυγα ασκαρδαμυκτί με το τηλεκοντρόλ, φυσικά, και νομίζω (το νομίζω από την ταραχή μου να δω αν η ταμπλέτα με το αντικουνουπικό ήταν στην θέση της), είδα ΣΚΑΙ, όπου έδειχνε «σκηνές ολοκαυτώματος» στη Μόσχα. Τραγικό. Έμεινα στα κινούμενα σχέδια του ΣΤΑΡ, γιατί…με την ζέστη, τα κουνούπια γορίλλες και τα νέα για τον «θάλαμο αερίων» που μετατρέπεται σιγά, αλλά σταθερά, η Μόσχα…προτιμάς με πόδι τούμπανο, να στήνεις ανεμιστήρα απέναντι και να βλέπεις Στρουμφς.

Για τον χωρισμό τώρα. Κοίτα… έχω την εντύπωση ότι με στατιστικές αν το πάρεις στον δημοσιογραφικό κλάδο, δεν υπάρχουνε πολλοί που να κάνουνε καριέρα με ένα στεφάνι. Μην αρχίσω τώρα να γράφω γιατί θα… βαρύνει τόσο η κατάσταση που θα μας «πετάξει έξω το σύστημα».

ΕΠΙΣΗΣ…ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, αυτή την εποχή

Είναι υπέροχα ! Από την χρονιά που το ανακάλυψα, τις μέρες γύρω στον 15 Αύγουστο, είμαι στην Αθήνα. Το μόνο που θέλει λίγη ψυχραιμία είναι να κρατάς ψυχραιμία όταν πρέπει να απαντήσεις για εκατοστή 3η φορά στην ερώτηση «πως και εδώ τέτοιες μέρες» ;;;;;;

Ο πιο εύκολος, γρήγορος και αναίμακτος τρόπος για να απαντήσεις και να φύγεις είναι να πεις «έχουμε τα τρίμερα της πεθεράς»….(χωρίς να γίνεις σαφέστερη …ΠΡΟΣΟΧΗ. η λέξη «της πεθεράς». ..είναι αόριστη. Ποιας πεθεράς; Της δικής σου; Του αδελφού σου ; Του γαμπρού σου ; Της πεθεράς σου ; ( συμβαίνει και αυτό ), της κουμπάρας σου ; …Όλες οι πεθερές ενοχοποιούνται καθώς στα τρίμερα έχουν δικαίωμα συμμετοχής).

Καλά υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν ήθελα να σας το ξεφουρνίσω από την αρχή . Σας το κρατούσα για έκπληξη στο φινάλε. Καλέ ποιος είναι στην ΑΘΗΝΑ ; Ο Αλέξανδρος Πετρίδης με τα δόντια του. Τον έδειξε το ΣΤΑΡ . Εκείνος δήλωσε , φορώντας ένα στενό λαχανί μπλουζάκι 15 νούμερα μικρότερο, ότι όλοι οι σταρς τώρα μένουν Αθήνα και φεύγουν η Σεπτέμβριο ή Ιούλιο.
Κατάλαβες Ιουλία μου;

(Λοιπόν…το αποφάσισα. Το επόμενο «μπικουτί» που θα γράψω θα έχει να κάνει με το «πες μου την Φιλιππινέζα σου να σου πω ποια είσαι»…Κορίτσια έχω βιβλιογραφία για το θέμα . Αφορμή έδωσε μια κολλητή μου , νευρασθενικιά με την καθαριότητα , την οποία και απείλησα ότι αν δεν σταματήσει να απολυμαίνει με μαντηλάκια ντετόλ , κάθε αντικείμενο που περιφέρεται πάνω σε μια ψάθα θα την επικηρύξω στο «μπικουτί» Φυσικά είναι γνωστή, ξανθιά, δίμετρη και δημοσιογράφος κανονική).

Φιλιά προς το παρόν και …Ιουλία μου μάθε πως είναι να «βαριέσαι» μια φορά στην ζωή σου. Φιλιά πολλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης