ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

(ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ενάμιση μήνα τώρα σούρνεται η ειδησοφημολογία ότι η Φαίη είναι έγκυος. Όλα δείχνουν ότι το πλήρωμα του χρόνου ολοκληρώθηκε και ότι το Down Town έπαιξε το ρόλο του Τελάλη για την είδηση που θα αποκαλύψει η ίδια η παρουσιάστρια τις επόμενες ώρες.

Γυναικολόγος δεν είμαι αλλά όταν μου μετέφερε η Μανίνα η ανέραστη ξεχαρβαλωμένη ξαδέλφη, ότι ο τίτλος στο περιοδικό ήταν ότι «θα ανακοινώσω την εγκυμοσύνη όταν εγώ είμαι έτοιμη» κατάλαβα ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι έγκυος αλλά δεν μπορεί να το δηλώσει ακριβώς στο συγκεκριμένο έντυπο γιατί υπάρχουν και οι κυριακάτικες εφημερίδες που περιμένουν όπως και η εκπομπή το πρωί της Δευτέρας. (Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει η δήλωση; Μήπως ότι η Φαίη θέλει να τελειώσει πρώτα με τις ντουλάπες, να πάει σούπερ μάρκετ, να αγοράσει και γατοτροφή από το pet shop να κάνει «γαλλικό» και μετά να το πει; Αποκλείεται… να παίζει κάτι τέτοιο).

Από την άλλη γιατί ασχολούνται δύο μήνες τώρα τα έντυπα με το «είναι δεν είναι έγκυος η παρουσιάστρια;»

Το μοιράστηκα το θέμα- προβληματισμό με την Μανίνα σε νυκτερινές κουβέντες που κάναμε από το τηλέφωνο, και καταλήξαμε ότι αν μια γυναίκα είναι παρουσιάστρια και πάσχει από κολίτιδα, το πολύ, πολύ να της πάνε μια γκαζόζα από το κυλικείο του σταθμού, δεν την γυροφέρνουνε τα μικρόφωνα για να την πείσουν να μιλήσει για την νόσο.

Αν δεν ήταν επίσης (έγκυος η Φαίη), ΔΕΝ θα εμφανιζόντουσαν οοοοολες οι φωτογραφίες με ζουμ στην περιοχή της κοιλιάς. Κανένας παπαράτσι δεν ζουμάρει τον φωτογραφικό φακό σε μια παρουσιάστρια που έχει τυμπανισμό.

Όσα χρόνια ξέρω τις γυναίκες της τηλεόρασης, θυμάμαι ότι καμιάς η κοιλιά δεν κουβεντιαζότανε, επειδή είχε φάει διπλό πίτα γύρο. ΠΟΤΕ. Όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι, οπερατερ, σκηνοθέτες, ΔΕΝ αναδείκνυαν ποτέ την «κοιλιά» πρωταγωνίστριας, εκτός και αν γύριζαν διαφημιστικό για το «πριν» και το «μετά».

ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ

Η εγκυμοσύνη, σημαντικότερη περίοδος στην ιστορία μιας γυναίκας ακόμη και αν είναι τηλεοπτικό πρόσωπο, είναι η ιερότερη αποστολή ενός ανθρώπου και θείο δώρο το παιδάκι που έρχεται.

ΤΗΣ «ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιος θα μου το έλεγε ότι θα διεκδικούσανε τα κανάλια με τέτοια ένταση, επιμονή, και εμμονή τον πιο ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟ ΚΙΟΦΤΕ!

Με όλο τον σεβασμό στην αξιοπιστία των μετρήσεων, προφανώς και εγώ δεν ανήκω στο κοινό που συνωστίζεται με πάθος, για να καταγράψει την αγωνία κάποιων ταλαντούχων ανθρώπων να φτιάξουν σβίγκους σε 13 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, αλλά μου είναι αδιανόητο να καταλάβω ΤΙ παθιάζει τους τηλεθεατές και παρακολουθούν ας πούμε με τέτοια ένταση το master chef.

Από την άλλη … «έπεσα» πάνω στην εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας στο Σταρ. Παιδιά «κόλλησα». Καταρχάς η εκπομπή δεν έχει σχέση με την περσινή. Ο Φώτης μου άρεσε πολύ, η Μαρία είναι μια χαρά, τα νέα από το διαδίκτυο που παρουσιάζει ο νεαρός με το ωραίο χαμόγελο πολύ ιδιαίτερα… να μια παραγωγή που δεν μου συνάδει με τα ποσοστά τηλεθέασης …ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ…

Δεν θα μου φανεί περίεργο το «νησί» να απογειώσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες στα μηχανάκια. Είναι θεραπευτικό να νοιώθεις ότι η ιστορία της Σπιναλόγκα με τον περίφημο τρόπο που έχει γυριστεί (σκηνοθεσία, φωτογραφία, ερμηνεία, σενάριο) συσπειρώνει τον κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα ποιότητα και σεβασμό.

Τώρα το πώς γίνεται να «παίζει» την ίδια χρονική περίοδο το «νησί» και το «Βig Βrother» προφανώς συμβαίνει γιατί έχουμε σχιζοειδή προσωπικότητα ως λαός.

Από την μία στέλνουμε ΜΑΤ στην Ακρόπολη, κακοποιούμε ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά και ζώα και από την άλλη ο «Κυνόδοντας» προτείνεται για Όσκαρ και η Σπιναλόγκα γίνεται έργο τέχνης στην Ti Vi.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ !!!

Πριν από δέκα μέρες ο Αλέξανδρος, ο φίλος μου, ο υπέρβαρος που έχει μπει στην δίαιτα της σούπας για να κερδίσει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Άλιμο, παντρεμένος με την Σίλια που βλέπει καθηλωμένη Τούρκικα, οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, πήγε στο ΙΚΑ.

Έφυγε υπογράφοντας με σταυρό. Για να μην βιαιοπραγήσει, παραμονές εκλογών, όπως μου είπε, δήλωσε αναλφάβητος. Τον συμπόνεσαν και τον τακτοποίησαν, αφού προηγουμένως τον μάλωσαν που πέρασε χρόνια της ζωής του τρώγοντας και όχι διαβάζοντας.

Ο Αλέξανδρος όμως με αυτό το χαριτωμένο τρικ  ξεμπέρδεψε σε τρεις ώρες.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ όμως , που είναι ντόμπρος άντρας δέκα μέρες τώρα πάει και έρχεται στο ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ζητώντας ένα πιστοποιητικό από το ΙΚΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ για το ότι ΔΕΝ χρωστάει …Κάθε μέρα πήγαινε και γινότανε η ίδια διαδικασία.

Το Καματερό, τηλεφωνούσε στο Μαρκόπουλο, το Μαρκόπουλο κάπου έψαχνε τα στοιχεία, μετά οι, στο Καματερό, του δίνανε να μιλήσει με όλους τους υπαλλήλους στο Μαρκόπουλο, μετά του λέγανε να περάσει την επόμενη μέρα.

Ο Γρηγόρης πήγαινε «την επόμενη μέρα» αλλά είχε χαλάσει το fax στο Μαρκόπουλο (!!), την επόμενη «της επόμενης μέρας» ξαναπήγαινε στο Καματερό, αλλά το «Μαρκόπουλο» έψαχνε μια υπογραφή …μετά… επειδή έχανε μεροκάματα ο φίλος μου, (είναι σπουδαίος ζωγράφος – ελαιοχρωματιστής), αποφάσισε να μιλήσει στο «Μαρκόπουλο» σαν «συνάδελφος από το Καματερό»…

Του απάντησε λοιπόν το «Μαρκόπουλο» ως εξής : «Δεν του λες του ανθρώπου να έρθει να το πάρει το χαρτί από εδώ αντί να σηκωνόμαστε να στέλνουμε fax;» Μετά ….τους μίλησε σαν Γρηγόρης και το στείλανε.

ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΙΤΖΗΔΕΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΟΤΕ!!!
( Είναι δημόσια δήλωση)

Εμείς σπίτι μας έχουμε ένα λεβητοστάσιο. Εκεί βρίσκεται ο καυστήρας. Πέστε μας επιπόλαιους , πέστε μας αφηρημένους, πέστε μας τυχάρπαστους, πέστε μας «κοινωνικά παράσιτα» …πείτε ότι θέλετε …ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ.

ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Ούτε που ξέρω «πως τυφλωθήκαμε» έτσι και ΔΕΝ φωνάξαμε τον ειδικό… Πριν από δεκαπέντε μέρες , τηλεφωνεί ο άντρας του σπιτιού μας στον αριθμό τηλεφώνου που μας είχε κολλήσει ο εξαιρετικός συντηρητής καυστήρων…

Στο τηλέφωνο απάντησε η σύζυγος. Μόλις άκουσε ότι καλέσαμε ΤΩΡΑ για συντήρηση, μόνο που δεν μπάτσισε τον δικό μου. «Γιατί αργήσατε κύριε;» Του είπε …Κόκαλο ο δικός μου είναι και ευγενικός. «Ξέρετε πότε έπρεπε να είχατε τηλεφωνήσει;»… «Πότε;» (ρώτησε κάνοντας την λάθος ερώτηση)… «Είναι δυνατόν να ρωτάτε εσείς για το πότε…Τον Απρίλιο γίνονται αυτές οι δουλειές μόλις τελειώσει η σαιζόν… Αργήσατε πολύ. Θα το πω πάντως στον άντρα μου αλλά μην περιμένετε νωρίτερα από 15 μέρες».

Φυσικά ζητήσαμε συγνώμη . Φυσικά της τηλεφώνησα και εγώ. Φυσικά της έταξα αυτόγραφο από τον Σπύρο και τον Γιώργο. Φυσικά της ορκίστηκα ότι από την φετινή χρονιά και κάτω θα λέμε κάθε πρωί, πριν πιούμε τα πρωινά χάπια «δεν θα ξεχάσω τον καυστήρα τον Απρίλιο»…Πάντως ακόμη περιμένουμε . Αν είστε ένας ευαίσθητος τεχνικός καυστήρων, ελάτε κοντά μας. Δεν θα το ξανακάνουμε.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Πολλά χρόνια τώρα, αγοράζω βιβλία και γραφική ύλη από το βιβλιοπωλείο του Βαγιονάκη στην πλατεία. Έξω από το μαγαζί ζούνε , τέσσερα αδέσποτα, τα οποία εδώ και χρόνια συντηρούνται περίφημα. Δίπλα στο ταμείο του μαγαζιού, υπάρχει ένα κουτάκι στο οποίο μπορεί ο κάθε πελάτης να αφήνει χρήματα για τα αδέσποτα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι λοιπόν, ρώτησα τον κύριο στο κατάστημα, αν λειτουργεί καλά η φιλοζωική. Έμαθα λοιπόν και το διαδίδω ότι διαθέτει ασθενοφόρο για την μεταφορά των ζώων, κάνει στειρώσεις και εμβολιασμούς δωρεάν, παρέχει φαγητό και φροντίδα και… επειδή είναι ΚΑΛΟ ΝΕΟ, έκρινα ότι αξίζει να το κουβεντιάσουμε.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ και ψάξτε τις γλάστρες με τέτοια υγρασία θα μαγειρέψουμε μανιτάρια αλά κρεμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης