ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ – ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΕΪΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑLTER ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ότι απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας… Μας χρωστάνε από 5 – 10 μήνες… Δεν επαιτούμε…».

Η κάρτα «τρέχει» 24 ώρες το 24ωρο με μουσική υπόκρουση που θυμίζει όπερα.

Ο κλάδος ξεκληρίζεται, συνάδελφοι! Δεν είναι είδηση αυτό. Οι μικρές καθημερινές ειδήσεις των συναδέλφων που ζούνε αγκαλιά με την ανέχεια είναι κατάσταση grotesque!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικονική πραγματικότητα στα κανάλια, με τα πρόσωπα που χαμογελάνε, χορεύουν, τραγουδάνε, έχει συνέχεια… απλώς τα «πλάνα δεν παίζουν αέρα».

Ξέρω συναδέλφους που δεν έχουν να πουλήσουν τίποτα άλλο πια… Ξέρω φίλο που έκαψε τα βιβλία του στο τζάκι, για να ζεσταθεί.

Ξέρω φίλους -συναδέλφους- συνεργάτες χρόνια στο μάχιμο ρεπορτάζ, με οικογένειες που ψάχνουν να εξασφαλίσουν έστω 150 ευρώ για τρόφιμα, ξέρω ότι η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, η κυρία Ελένη Σπανοπούλου, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηριχθούν συνάδελφοι που είναι άρρωστοι, άνεργοι και άποροι.

Μια μεγάλη, πολύ μεγάλη κατηγορία συναδέλφων, τεχνικών και δημοσιογράφων είναι «παιδιά του δρόμου». Δεν είναι άνθρωποι που «πούλησαν μούρη», ούτε είναι παιδιά που υπηρέτησαν διαπλοκές. Είναι εργάτες, είναι δημοσιογράφοι, που ω ναι, πίστεψαν ότι η δημοσιογραφία μπορεί να είναι και λειτούργημα.

Είκοσι δύο χρόνια έχουμε δουλέψει με πολλούς από αυτούς «πλάτη με πλάτη», για να «βάλουμε πλάτη» σε κανάλια, σε περιοδικά, σε σταθμούς, σε δελτία, σε ρεπορτάζ, σε αποκλειστικά, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, χωρίς ωράριο, χωρίς προσωπική ζωή, γεμάτοι ενοχές για συντρόφους, για γονείς, για παιδιά…

Ουδείς έγινε ευτυχέστερος, επειδή «χτύπησε» ένα δελτίο ειδήσεων κάποτε 62% και ουδείς το θυμάται. Αν το επαναφέρει κάποιος σήμερα, επιτυχίες του τότε που μετρήθηκαν με δείκτες τηλεθέασης, δείκτες που ανέβαζαν στο χρηματιστήριο αξιών της τηλεόρασης πρόσωπα, αν είναι πρωταγωνιστής, θεωρείται γραφικός, αν υπήρξε μέλος της ομάδας που «έγραψε ιστορία» θεωρείται «θύμα».

Δημιουργήθηκαν εξαιρετικές σειρές, με θαυμάσιους ηθοποιούς, με εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας, με πολύ καλή σκηνοθεσία. Οι πρωτοπόροι εκείνοι, αν δεν καλύπτουν σήμερα γάμους και βαφτίσια, αν δεν σερβίρουν σε ψητοπωλεία, αν δεν δραπέτευσαν στο εξωτερικό… περίμεναν τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος θεωρεί ότι οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι, οι θυμωμένοι πολίτες, είναι ή κομμουνιστές ή φασίστες ή μαλάκες!

ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Να μαγειρεύει κυδώνι γλυκό από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Λίγο πριν, είχε προηγηθεί ρεπορτάζ στην εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, όπου παιδί γυμνασίου λιποθύμησε στο σχολείο του από ασιτία! Η μητέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι είχανε να φάνε σπίτι τους δύο ημέρες.
 
Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ στην ίδια εκπομπή αποδομεί φιλοσοφικά το σύστημα, δηλώνοντας ότι τα «έχει γράψει από το 2003», αλλά, Μίμη μου ,το στήριξες το σύστημα. Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέβηκες και κάτω από την ομπρέλα του κόμματος απευθύνθηκες σε εκείνους που σου δώσανε ψηφαλάκια.

Η ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ, φιλοξενώντας τον Πάνο Καζάκο, καθηγητή Διεθνών Οικονομικών σχέσεων, πιέζοντάς τον με ερώτηση για να αποκλείσει αν στην παρούσα κατάσταση ένα «μαύρο σύστημα» μπορεί να ξεπηδήσει, άκουσε μαζί με μας, ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ …

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ:

– να έχω περιέργεια να δω ποιοι διάσημοι φωτογραφήθηκαν «γυμνοί» για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του AIDS
– να έχω την παραμικρή περιέργεια να διαβάσω τι δήλωσε ο Ορέστης Τζιόβας για τη σχέση του με την Κατερίνα Παπουτσάκη (έλεος!)
– να διαβάσω τι εύχονται «διάσημοι» και πώς στολίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι…
– να μάθω ποιους προσκάλεσε στο πάρτι η Ελένη Μενεγάκη.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Έλειψαν πολύ από την παρέα του «Ράδιο Αρβύλα» ο Στάθης και η Σαρδέλα. Αυτή η παρέα είναι υπέροχη, όταν δεν απουσιάζει από το σκηνικό ακόμη και η γαλότσα!

ΑΠΟΡΙΑ!
Γιατί ό,τι γίνεται στο σύμπαν, (σύνοδοι, ανάδρομοι, περάσματα, τετράγωνα ) ΠΑΝΤΑ, τα ψάρια θα επηρεάζονται αρνητικά!

ΕΛΕΟΣ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης