Δεν υπάρχουν λέξεις που να ξεπερνάνε την εικόνα

ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ…

Αισθάνονται όλοι οι Έλληνες ή οι περισσότεροι. Θέλω να στέκομαι στα ευτράπελα από αυτό εδώ το «μαγαζάκι» που έχω στήσει, αλλά έρχονται στιγμές που με ξεπερνάνε τα γεγονότα.

Χτες μετά τα δραματικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μπήκα σε ένα ταξί. Ο οδηγός, αποκαμωμένος, αποκαρδιωμένος, θυμωμένος μου αποκάλυψε ότι ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας την νύχτα των Ιμίων. Με τα όσα γίνανε και με τα όσα άκουσε να δηλώνει τότε ο Σημίτης και ο Πάγκαλος πάρκαρε το f 16 και έγινε οδηγός ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάνα ενός φίλου μου εγκλωβίστηκε την ώρα των επεισοδίων και δυστυχώς είδε τις συμπλοκές. Έπαθε έμφραγμα Σήμερα είναι στο λαϊκό και νοσηλεύεται.

Το παιδί μου, που δουλεύει στο αεροδρόμιο του Μονάχου, με ενημέρωσε ότι οι Έλληνες θα ταξιδεύουμε με διαβατήρια πια και όχι με αστυνομική ταυτότητα. Αυτή, όπως μετά έμαθα είναι η πρόταση της Ευρωπαϊκής επιτροπής περί προσωρινής αναστολής του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων για τις χώρες του Σέγκεν που δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τα σύνορά τους. (Αυτό επισήμως έχουμε ισχυριστεί ως χώρα, καλώντας την frontex.

Στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στο Σύνταγμα, περιμένοντας να πληρώσω λογαριασμούς, ένας συνταξιούχος, ο οποίος είχε μαζέψει 50 Ευρώ σε κέρματα, μου αποκάλυψε ότι κάθεται έξω από τα Goοdy’s περιμένοντας να φάει την μακαρονάδα, την στιγμή που θα βγει προσφορά 1,5 Ευρώ.

ΠΙΟ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΑΠΟ ΠΟΤΕ..

Το κατάλαβα βλέποντας και το δελτίο του ΣΚΑΙ την Τρίτη πριν την απεργία της Τετάρτης. Άκουσα τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να παρουσιάζει και να εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια, ότι η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται ένα μόνο σκαλοπάτι πιο πάνω από εκείνη της Λευκορωσίας η οποία βρίσκεται στον πάτο της αβύσσου. Η γραφική απεικόνιση ήταν καταπληκτική (συγχαρητήρια στα παιδιά των γραφικών) αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν και η λύση που έδωσε ο δημοσιογράφος σε μας που βλέπαμε και απολύτως κατανοητή.

« Όταν μια χώρα βρίσκεται σε αυτό το σημείο για να δεχθούν κάποιοι να την ξανά δανείσουν, θα πρέπει να βάλει ενέχυρο».

Άρα σκέφτομαι εγώ το «σκουπίδι» που βλέπω, θα πρέπει να βάλουμε ενέχυρο δημόσια γη, νησιά, παραλίες, θάλασσες και πιθανόν και την Ακρόπολη, όχι σε μινιατούρα, την κανονική.

«Για σοβαρή εθνική κρίση» μίλησε η Κατερίνα Ακριβοπούλου μετά. Την ώρα που εγώ έβλεπα το δελτίο του ΣΚΑΙ, η φίλη μου η Πόπη, έτρωγε με δύο φίλες της στο cellier. Στο διπλανό τραπέζι, τρώγανε οι της ΤΡΟΙΚΑ …

(ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ)

Η φίλη λοιπόν που είναι κολλημένη με την τεχνολογία, έχει βγάλει το i pad, φωτογραφίζει το μπουκάλι με το κρασί που πίνανε, το πιάτο με την ποικιλία τυριών και φυσικά… τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ.

Το γκαρσόνι πλησιάζει την φίλη μου και της λέει: «ΣΒΥΣΤΗΝ». «Ποια να σβήσω», « την φωτογραφία που τράβηξες» , «πρώτον γιατί μου απευθύνεσαι στον Ενικό» απαντά η φίλη «και δεύτερον ανήκεις στην προσωπική τους φρουρά;» «Όχι αλλά δεν θέλω να ενοχλούνται οι πελάτες μου», «Ουδείς ενοχλήθηκε», απαντά η φίλη «επίσης εκείνοι τρώνε εδώ μία φορά και από τα δικά μας λεφτά, εγώ και η μάνα μου ερχόμαστε εδώ είκοσι χρόνια, που σημαίνει εμείς είμαστε οι πελάτες του μαγαζιού».

Στην συνέχεια, αφού η φίλη πλήρωσε, το γκαρσόνι της άνοιξε την πόρτα και της είπε: «Καληνύχτα σας», η φίλη του λέει λοιπόν «βγείτε έξω γιατί θέλω να σας πω».

«Μου μιλήσατε στον ενικό λέγοντας ότι ενοχλούνται οι πελάτες σας, ενώ και εμείς είμαστε πελάτες σας. Είχατε εντελώς δουλοπρεπή συμπεριφορά, κανένας από εκείνους δεν έδειξε να ενοχλείται και είμαι βέβαιη ότι η συμπεριφορά σας δεν συνάδει με την ιδιοκτησία καθώς δεν επίσης δεν υπάρχει πουθενά ένδειξη ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες»…

Εκεί πια ζήτησε συγνώμη το γκαρσόνι, γιατί ένιωσε πιο «υπεύθυνος επαγγελματικά για τους Τροικανούς, παρά για τους Έλληνες».

Το συμπέρασμα είναι ότι η νοοτροπία του ραγιά έχει ριζώσει για τα καλά, όπως η συμπεριφορά ή οι συμπεριφορές που εκδηλώνονται είναι αντανάκλαση της κατάντιας που βιώνουμε όλοι.

Ειλικρινά δεν θέλω να χάνει αυτό το «μαγαζάκι» που έχω εδώ το κέφι του… αλλά πόσο να έχω το κουράγιο να γράψω για την Γιουροβίζιον και τον εκπρόσωπο της Μάλτας με τον Τριχοφάγο στα φρύδια, όταν γύρω μου υπάρχει εξαθλίωση και απόγνωση…

ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΗΕΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης