Η ΣΙΣΣΥ ΦΕΙΔΑ , Ο ΠΟΛΑΝΣΚΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ….

Καταρχάς καλή εβδομάδα! Όσο καλή μπορεί να είναι, γιατί μετα την εκλειψη το ένα μπατακλάν διαδέχεται το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής έλαβα απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα που με βασανίζουν καιρό τώρα. Αφορμή για αυτόν τον υπαρξιακό απολογισμό ένα τηλεφώνημα της Έρης, η οποία μου ανέδειξε τηλεφωνικώς την φωτογράφιση της Σίσσυς Φειδά στην εφημερίδα «Θέμα»… «Ποιά είναι η Μπελούτσι», μου είπε, «την Σίσσυ Φειδά να δεις φωτογραφημένη για να καταλάβεις αυτό που δεν βλέπεις»…
Περνάνε πέντε λεπτά κατα την διάρκεια των οποίων η Ερη μου περιγράφει τις πόζες της κυρίας Φειδά. Μαθαίνω για το σταυροπόδι, μαθαίνω για το φόρεμα με το φερμουάρ, μαθαίνω για τα αγκαλιαστά πόδια… και για κερασάκι στην αποθέωση που της κάνει μου αφήνει τον τίλτο «την νύχτα που με φλέρταρε ο Πολάνσκι».

Παρακαλώ την κολλητή να μου αφηγηθεί την συνάντηση της Σίσσυς με τον διάσημο σκηνοθέτη. Μου διαβάζει, λοιπόν, η φίλη ότι ένα βράδυ καθόταν η Σίσσυ σε ένα σκαμπό ενός κοσμικού μπαρ στο Παρίσι. Το όνομα του οινοποτείου δεν το μαθαίνω διότι δεν αναφέρεται στην συνέντευξη. Εκεί, λοιπόν, που καθόταν η διάσημη δημιουργός αντιλαμβάνεται ότι στην ίδια μπάρα απο την απέναντι πλευρά καθόταν ο Πολάνσκι, ο οποίος την «καμάκωνε»… (Φυσικά δεν χρησιμοποιεί αυτή την αγοραία έκφραση η κυρία Φειδά. Απλώς την ατμόσφαιρα αποδίδω με αυτό τον τρόπο γιατί; …ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΒΛΑΜΜΕΝΗ ΞΑΝΘΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ).

Εγώ, βράδυ πάλι ήτανε, όχι στο Παρίσι, στη Ρώμη συνάντησα τον ίδιο άνθρωπο αλλά αντιθέτως με την κυρία Φειδά που ήξερε να το χειριστεί, εγώ διασύρθηκα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συμβαίνει στην Πιάτσα ντι Σπάνια, όπου εγώ βρίσκομαι ανάμεσα στους σκηνοθέτες, Μάνο Βελάνη και Γιώργο Χαμζά. Μας έχει στείλει ο ΣΚΑΙ εκεί για να καλύψουμε ένα σόου μόδας προς τιμή του Βερσάτσε, λίγο μετά την δολοφονία του, που οργανώνεται στην ιστορική πλατεία. Είναι η εποχή που ένα μήνα πριν έχει ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα θα ήταν η χώρα που θα διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς αγώνες, την διεκδίκηση των οποίων κερδίσαμε απο τους Ιταλούς. Εγώ είμαι αμπιγιέ ντυμένη με μακριά τουαλέτα, μαλλί σκαλωτό, τουαλέτα μακριά του Τσέλιου, δωδεκάποντες γόβες …κομπλέ! Ο κόσμος γύρω γνώριμος: η Κατρίν Ντενέβ, η Ναόμι Κάμπελ συντετριμένη, η Ειρήνη Παπά, η Λάουρα Μπιατσότι, ο Βαλεντίνο με το σκύλο του, ο Βιτόριο Γκάσμαν, η αδελφή του Βερσάτσε, η Σαρον Στόουν και …κουρασμένη από τις χαιρετούρες, βλέπω επιτέλους ένα φίλο και πατριώτη ανάμεσα στους πολλούς… Γυρνάω προς τους Ελληνες συναδέλφους και τους λέω … «καλέ είναι εδώ και ο Θάνος Καλήωρας»!!! Αφήνω σύξιλη την Αννα Φέντι που περίμενε καλωδιωμένη για δηλώσεις στην κάμερά μου και …κατευθύνομαι με χαρά να φιλήσω τον Θάνο… Δέκα εκατοστά πριν αγκαλιαστούμε …ο άνθρωπος ευγενής, δεν μπορώ να πω, θεώρησε σκόπιμο να συστηθούμε. «Ρομάν Πολάνσκι» μου λέει, πριν με κρατήσει στον ώμο του… Εγώ ακαριαία παθαίνω αφωνία. Εκείνος γυρίζει στο πλάι, για να μου …συστήσει την Εμανουέλ Σενιέ, τη γυναίκα του!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ που βρήκα να πω στον διάσημο σκηνοθέτη ήταν …«συγνώμη αλλά σας πέρασα για έναν φίλο μου από την Ελλάδα, τον Θάνο». Το ξεστόμισα θυμάμαι στα Γαλλικά, αδιαφορώντας πλήρως για το έκπληκτο ύφος του (προφανώς δεν γνώριζε τον Θάνο). Στράφηκα με αναίδεια στην Σενιέ ζητώντας της να να περιμένει να της κάνω ένα «κιου» μετά την Φέντι, για τον Βερσάτσε… Η κοπέλα φυσικά περίμενε με συντροφιά τον άντρα της. Αργότερα κάτι την ρώτησα για τα χορευτικά της στα «μαύρα φεγγάρια του έρωτα» και τους άφησα στους συναδέλφους απο το w.t.n

ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΟΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΗΩΡΑ που πάω καλέ με τα δεκάποντα να περπατήσω στις πλάκες της πλατείας;;; Να η τεράστια διαφορά μας με την κυρία Φειδά. Και οι δύο τον συναντήσαμε, αλλά εγώ έψαχνα τον Θάνο.

ΠΟΣΟ ΚΥΡΙΑ Η ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ! ( Ηθοποιός, φίλη της Μόνικα Μπελούτσι και πρώην φίλη του Ματέο Πατζόπουλου)

Πήγε στην Ελένη (Μενεγάκη), ανέδειξε το πόσο έχει αδυνατίσει η παρουσιάστρια (που σημαίνει ότι κάποτε την έβλεπε παχιά) και δήλωσε ότι οι κόρες της λατρεύουν τα Αχλα, άρα το Καλοκαίρι πιθανόν να περάσουν όλοι μαζί διακοπές εκεί.

Παράκληση προς το δελτίο του STAR.

Υπάρχει περίπτωση να ανανεωθούν τα πλάνα του Ματέο, γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ να τον βλέπω με μια μπορντό μπλούζα απο τον Αύγουστο που πήγε να αγοράσει παστουρμά και με το λευκό πουκάμισο το ζαρωμένο; Ας «βάψουνε» τα ρούχα στο μοντάζ… ας κάνουνε μονόχρωμη την καπαρτίνα της Ελένης, ας ζητήσουνε απο την Δωροθέα φωτό του επιχειρηματία με δυο κοστούμια διαφορετικά.

Στεναχωρήθηκα, όμως, που δεν υπάρχει, προς το παρόν, περίπτωση, όπως επικοινωνούσε το STAR τουλάχιστον από το δελτίο, να πάει ο Ματέο να χορέψει στο DANCING με κριτή τον Λάτσιο. Αν δεν έρθει ο Αδωνις, αν δεν έρθει ο Ματέο, αν δεν έρθει ο Πάγκαλος, συγνώμη κύριε Λάτσιο μου αλλά το αμερικάνικο σπαγκάτ απο ποιόν να περιμένω να το δω για να είμαι αλληλέγγυα στην αγωνία σας;

ΛΟΙΠΟΟΟΝ….ΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ που «παίζει μπάλα» αυτή την περίοδο είναι ότι με την νέα τηλεοπτική σαιζόν υπάρχει πιθανότητα να δούμε ολόκληρες ζώνες στα κανάλια να εξαφανίζονται. Αυτό γιατί το κόστος τους είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερο απο τα διαφημιστικά έσοδα που φέρνουν. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα , τούτη την εποχή , αν, γράφω ΑΝ, ένα ΚΑΝΑΛΙ αποφασίσει να μην βγάλει για λόγους μπάτζετ μια ζώνη… τότε ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Αρα δεν τίθεται θέμα ΠΡΟΣΩΠΩΝ, αλλά θέμα ΖΩΝΩΝ. Το τι θα γίνει με τους πετυχημένους παρουσιαστές των συγκεκριμένων ζωνών, το μόνο που ξέρω είναι ότι ήδη έχουν προετοιμαστεί οι εναλακτικές προτάσεις που περιμένουν στο συρτάρι σε περίπτωση που πάμε για μεγαλύτερες περικοπές.

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης