TA NEA TOY ΜΠΙΚΟΥΤΙ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, 15:34
Χτενίζει: η Νανά Παλαιτσάκη
TA NEA TOY ΜΠΙΚΟΥΤΙ
ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΟΙ ΧΕΙΡΟΜΒΟΒΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ,
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «μπικουτί» βρέθηκαν εξαιτίας της παρατηρητικότητας των τεχνικών εργαζόμενων στον σταθμό.

Για την δεύτερη χειροβομβίδα που έστεκε σαν ντεκόρ χριστουγεννιάτικου δένδρου, χρειάστηκε να προκύψει δεύτερο τηλεφώνημα από τους «χειροβομβάδες» ( πως τους λένε αυτούς που βάζουν τις χειροβομβίδες ; ), οι οποίοι επέμεναν ότι «υπήρχε και δεύτερη»!

Οι τηλεθεάσεις των καναλιών για την κάλυψη των εκλογών αποτέλεσαν «έκπληξη». Για πρώτη φορά η κρατική τηλεόραση «έκανε» πρωτιά!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η έκπληξη. Είναι προφανές ότι το «κοινό» θα επιλέξει για την ενημέρωσή του το «κανάλι της αντίστασης». Στην προκειμένη περίπτωση «Η ΝΕΤ» , με την ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ απέναντι στο ΜΕΓΚΑ με την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη , θεωρείται ως μετερίζι αντίστασης και ελεύθερου διαλόγου.

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, τηλεφωνούσα σε φίλους ψυχιάτρους για να μου ονοματίσουν την «νόσο», η οποία έχει προσβάλει την μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος , αλλά οι γραμμές των ειδικών ήταν κατειλημμένες. Απελπισμένη γύρεψα τον Γιώργο Αυτιά. Τον βρήκα στην Κύπρο.

«Πώς ερμηνεύεις τα αποτελέσματα των εκλογών;» ( Την ερώτηση την έκανα δημοσίως από την συχνότητα του καναλιού 9 την Δευτέρα στις έξι το απόγευμα, στην εκπομπή «my lady»).

«Το αποτέλεσμα» απάντησε ο Γιώργος Αυτιάς , δείχνει ότι ο κόσμος ψήφισε υπο την επήρεια του ΤΡΟΜΟΥ που καλλιεργήθηκε το τελευταίο διάστημα…».

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΣ ( ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ )

Τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς μια χώρα για να επιλέξουμε να μας ξανακυβερνήσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ!

Με δεδομένο ότι το Κ.Κ Ε έπιασε τα μικρότερα ποσοστά στην μεταπολιτευτική του ιστορία , ρωτούσα τις κολλητές μου , ποιους βουλευτές του Κ. Κ .Ε., γνωρίζανε:

Την Λιάνα Κανέλλη ( όλες ) και την Αλέκα Παπαρήγα από την οποία το μόνο που θυμόντουσαν ήταν στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη, όχι για τις θέσεις της, όσο για το μακιγιάζ της.

Δεν ξέρω ποιος ήταν ο μακιγιέζ , πάντως η εμφάνιση της κυρίας Παπαρήγα έχει βάλει ήδη σε σκέψεις την Ελένη Μενεγάκη ( δεν θέλω να ανησυχήσω τον Γιάννη «της», αλλά καιροί που τρέχουνε τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ «ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»

Συνάδελφοι , φίλοι, αναγνώστες, οπαδοί, ανταγωνιστές, όταν έρχεται στο mail η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ για την ληστρική επιδρομή της Τράπεζας της Ελλάδας στο ταμείο μας, και επειδή… κρίνω σκόπιμο να συμπεριλάβω την ανακοίνωση ολόκληρη , σταματώ εδώ για να διαβάσετε ΟΛΟΙ , όσοι δεν διαθέτετε σκάφος «επαγγελματικό» σαν του κυρίου Πατίτσα , του οποίου ( σκάφους ) η ιδιοκτήτρια διαθέτει 200 Ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με την φορολογική της δήλωση.

Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι θα έχουμε λιγότερα από 200 Ευρώ τον χρόνο , επειδή πιθανόν να μην έχουμε ούτε εξέταση αίματος δωρεάν , σκεφτείτε ότι οι < άποροι > σε αυτή την χώρα έχουν ΣΚΑΦΑΡΕΣ, ενώ οι «προύχοντες», ποινικές διώξεις για οφειλές στο δημόσιο πάνω από 5000 Ευρώ!!!!

ΜΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ… ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,
Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της «υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόικα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και του περιβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων, πολιτικών μεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.

Ενδεικτικός της βαναυσότητας είναι ο τρόπος που συνετελέσθη η εγκληματική πράξη:
Στις 9 Μαρτίου 2012 το σύνολο των καταθέσεών μας, που είχε ενταχθεί στο Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο, ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.

Στις 12 Μαρτίου το "κούρεμα" μείωσε το ποσό αυτό και η ονομαστική του αξία διαμορφώθηκε στα 59.097.624,42 ευρώ.

Τώρα, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, μας ενημερώνουν ότι στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπό μας στην ΤτΕ ανέρχεται σε μόλις 5.618.934,25 ευρώ (!), όταν οι ετήσιες ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ!

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και η ψυχρή λογική τους καταδεικνύει πως όχι απλά είμαστε στο «κόκκινο», αλλά μέσα στη "μαύρη τρύπα" του χάους και του χρέους που δημιούργησαν άλλοι! Με πρωτοφανή και απαξιωτικό τρόπο και με την ψυχρότητα «οικονομικού δολοφόνου», η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax (!) στις 7 Ιουνίου 2012, επιχειρεί να ολοκληρώσει την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική δήμευση των αποθεματικών μας, τα οποία υποχρεωτικά βάσει νόμου καταθέταμε στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι η λεηλασία που μεθοδεύουν δεν θα περάσει!

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι και θα παραμείνει όρθιος! Όλες οι Ομοσπονδίες, όλες οι Ενώσεις, όλοι μαζί οι άνθρωποι της Ενημέρωσης, θα δώσουμε μέχρι τέλους αγώνα για την επιστροφή των χρημάτων ΜΑΣ. Θα απαιτήσουμε αυτό που οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αγνοούν προκλητικά: Την τήρηση των νόμων!

-Είπαμε ΟΧΙ στο ληστρικό "κούρεμα".
-Προσφύγαμε, ήδη, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
-Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
-Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη καμία νόμιμη, αγωνιστική και ηθική οδό και κινητοποίηση, εντός και εκτός των συνόρων.

Σ' αυτό τον αγώνα, προσβλέπουμε και στη δική σας βοήθεια, που για μας είναι η σημαντικότερη όλων. Γιατί αυτή δεν είναι μάχη χαρακωμάτων. Είναι πόλεμος επιβίωσης! Ένας πόλεμος που δεν κηρύξαμε, αλλά οφείλουμε να δώσουμε αμυνόμενοι στις επάλξεις με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αφού, θύματα κι αυτοί των «σωτήρων», είδαν τον περασμένο Μάρτιο να "κουρεύονται" οι κόποι της ζωής τους για να σωθούν οι τράπεζες και οι πιστωτές των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης!

- Έχουμε αποφασίσει να πορευθούμε σε πανστρατιά με όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, από όλη την Ελλάδα σε αυτό τον κοινό αγώνα για την επιβίωσή μας.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξουσιοδότησε με ομόφωνη απόφασή του την πρόεδρο του Οργανισμού, κα Ελένη Σπανοπούλου:

• να επιστρέψει ως απαράδεκτο το «ενημερωτικό» σημείωμα της ΤτΕ.
• να υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κο Γ.Προβόπουλο.
• να υπογράψει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία αντικρούεται ο ισχυρισμός για το ύψος του υπολοίπου του λογαριασμού μας, 5.618.934,25 ευρώ στην ΤτΕ
• να συγκαλέσει επειγόντως σύσκεψη των προέδρων όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών μας.
• να υπογράψει επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
• να αποστείλει κάλεσμα εγρήγορσης στο θέμα και στους 90 υποψήφιους βουλευτές δημοσιογράφους - μέλη μας.
• να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή προς όλα τα μέλη και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και, τέλος, ως άμεσο αντίμετρο
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η οποία αντί για θεματοφύλακας των κόπων των εργαζομένων έγινε αμείλικτος διώκτης και εξολοθρευτής τους.

Συνάδελφοι,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους εσάς, στο νόμιμο και ηθικό καθήκον μας, στις οικογένειές μας, στη νέα γενιά, στους γέροντες, τους αρρώστους και τους ανέργους μας να παλέψουμε! Και θα το κάνουμε με όλους σας δίπλα μας!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ σαφές και ξεκάθαρο προς όλους, εχθρούς και φίλους: Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Αξιοπρέπεια, στη ΖΩΗ και τη ΔΟΥΛΕΙΑ μας.

Όποιος απειλεί αυτά τα θεμελιώδη αγαθά, μας βρίσκει απέναντι και όρθιους!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ
Ελένη Σπανοπούλου, Πρόεδρος
Παναγιώτης Νεστορίδης, Αντιπρόεδρος
Αργύρης Δεμερτζής, Γεν.Γραμματέας
Δημήτρης Μυλωνάς, Ταμίας
Παναγιώτης Τσούτσιας, Πρόεδρος ΤΥΠ
Ελένη Δελβινιώτη, Γιώργος Βλαβιανός
Μαρία Παπατόλια, Σίμος Καταïφτσής
Μέλη Δ.Σ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, 15:35