Τέλος εποχής για το «Μίκυ Μάους»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 10:07
Τέλος εποχής για το «Μίκυ Μάους»

Χθες κυκλοφόρησε στη χώρα μας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Μίκυ Μάους», έπειτα από 47 χρόνια συνεχή κυκλοφορία. Η εταιρεία Τερζόπουλος, που το εξέδιδε, αναφέρει ότι η διακοπή κυκλοφορίας του περιοδικού επιβλήθηκε από τα πράγματα, καθώς «η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια». Τονίζει ότι προσπάθησε να βρει λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν, ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι ελπίζει να έχει και πάλι την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Ντίσνεϊ, «πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα».

Το τελευταίο τεύχος του Μίκυ ΜάουςΤο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία για τους τίτλους τέλους του Μίκυ Μάους έχει ως εξής:

«Αυτή την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Παρ' όλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση μετά από 47 χρόνια έκδοσης του περιοδικού, ήταν μια πράξη επιβεβλημένη από τα πράγματα. Η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια με τα γνωστά επακόλουθα. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων και περιοδικών δεν άφησε ανεπηρέαστο το Μίκυ Μάους και τα άλλα περιοδικά Ντίσνεϋ. Η μείωση της κυκλοφορίας του επέφερε αύξηση του βασικού κόστους έκδοσης. Μία λύση θα ήταν να αυξήσουμε την τιμή πώλησης αλλά αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γι' αυτό τον λόγο προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική λύση. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή το απαγορεύει η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων. Αυτό που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε περιοδικά που άντεξαν στον χρόνο. Αποδείξαμε πως οι ελληνικές εκδόσεις μπορούν να συναγωνιστούν τις ξένες και ποιοτικά να είναι υπέρτερες. Προλαμβάνοντας τις επιθυμίες και τις αναζητήσεις των αναγνωστών δημιουργήσαμε περιοδικά, όπως το Κόμιξ - μοναδικό παγκοσμίως στον χώρο του Ντίσνεϊ. Οσφραίνοντας τις τάσεις και τις επιθυμίες του κοινού ξεκινήσαμε να κάνουμε αλλαγές και τώρα. Δυστυχώς μόνον ψήγματα αυτής της αλλαγής μπορέσαμε να εφαρμόσουμε η οποία όμως έγινε αισθητή από τον πυρήνα των αναγνωστών μας. Ο χρόνος μας όμως είχε τελειώσει. Ελπίζω να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Ντίσνεϋ πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προσφέρουμε στους αναγνώστες αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε σωστά. Καλά περιοδικά και βιβλία».


Διαβάστε επίσης: Αντίο... Μίκυ Μάους / Σάλος στο διαδίκτυο για την «αυλαία» του Μίκυ Μάους


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 10:41