Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συνεργασία της ΕΡΤ με το πανευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews, με στόχο να εκπέμπεται πρόγραμμα και στα Ελληνικά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τις πολλές αιτήσεις συνεργασίας με τον σταθμό αξιολογεί το Euronews με μόνο εκπρόσωπο από την πλευρά της ΕΡΤ τον απερχόμενο γενικό διευθυντή Ενημέρωσης κ. Βασίλη Μπίτση, παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι μέτοχος του διεθνούς δικτύου και καταβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως συνδρομή κάθε χρόνο, από το 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «στημένη» δουλειά έγινε επί παλαιότερων διοικήσεων, με πλήρη άγνοια της τότε αντιπολίτευσης και προεξάρχοντα όλων των διαδικασιών τον κ. Μπίτση. Μέχρι εδώ καλά. Η συνέχεια, όμως, εγείρει πολλά ουσιώδη ζητήματα, καθώς ο κ. Μπίτσης μετέχει της επιτροπής αξιολόγησης και στελέχωσης της ελληνικής ομάδας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Head of Team, θέση που ουδέποτε προκηρύχθηκε από το Euronews αλλά «επιβλήθηκε» από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ.

Δηλαδή, ο απερχόμενος γενικός διευθυντής Βασίλης Μπίτσης, κάνοντας ουσιαστικά κατάχρηση της θέσης του και έχοντας προνομιακή «εσωτερική πληροφόρηση», επιφύλαξε για τον εαυτό του το «κερασάκι της τούρτας», παραβιάζοντας κάθε νόμο περί εσωτερικής πληροφόρησης, εταιρικής εμπιστευτικότητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Φρόντισε να δομήσει όρους συνεργασίας για τον εαυτό του που δεν ανταποκρίνονται ούτε στα διεθνή standards, ούτε στο επικοινωνιακό ζητούμενο της ελληνικής πλευράς, ούτε καν στους κανόνες επαγγελματικής ηθικής. Ψιλά γράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Μπίτσης φαίνεται πως έχει αποσπάσει τη συναίνεση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ για να πάρει άδεια άνευ αποδοχών κατά το διάστημα που θα εργάζεται ως επικεφαλής του ελληνικού Euronews, χωρίς να χάνει κανένα προνόμιο από την πολυετή εργασιακή σχέση του με την ΕΡΤ. Κάτι σαν φωτογραφική άδεια παράλληλης απασχόλησης, ώστε ο συγκεκριμένος να μπορεί να αμείβεται με μισθολόγιο ανώτερο από το πλαφόν της ΕΡΤ.

Στον αγγελικό κόσμο που έπλασε για πάρτη του ο κ. Μπίτσης είναι βέβαιο ότι θα εντάξει όλα τα αγαπημένα παιδιά του, που κατά καιρούς τον συνοδεύουν ως υποτακτικοί στα πόστα που αναλαμβάνει, από την ωραία δουλειά του στην Ψηφιακή Τηλεόραση της ΕΡΤ (που φρόντισε να τη διαλύσει με την αποχώρησή του) έως την Ενημέρωση που άσκησε σπουδαία διοίκηση με τη βοήθεια των διαχρονικών κολλητών του.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αποδεικνύεται ότι το σύστημα Μπίτση είναι ισχυρότερο και πιο ενημερωμένο από κάθε άλλο σύστημα στην Αγία Παρασκευή, πιάνοντας αδιάβαστους όλους τους εκπροσώπους της νέας ηγεσίας και «φραγκο-κώτσους» τους ανθρώπους του Euronews, που βεβαίως δεν γνωρίζουν από το εύρος του παρασκηνίου και του οπορτουνισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Εξάλλου, τα λεφτά για το πρότζεκτ φτάνουν μόνον για τρία χρόνια. Όσα χρειάζεται και η εδώ παρέα για να εξιλεωθεί από τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας της. Καλή θητεία λοιπόν στον κ. Βασίλη και καλά ξυπνητούρια στους υπόλοιπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης