Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και μεγάλη οδύνη την απώλεια του εκλεκτού του μέλους Ηρακλή (Λάκη) Μπέλλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 61 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Λάκης Μπέλλος που εκτός από δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης ήταν και διακεκριμένος θεατρικός συγγραφέας, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ την δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στο Στείρι Βοιωτίας το 1954. Παρόλο που έμενε στη Λειβαδιά, ήδη από το 1977 κείμενά του δημοσιεύονταν στα περιοδικά «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ» και «ΘΗΣΑΥΡΟΣ».

Το 1981 εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα και αρχίζει να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», και στη συνέχεια στις εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Αργότερα εργάστηκε στο περιοδικό «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ».

Συνεργάστηκε πολλά χρόνια ως κειμενογράφος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΑΝΤΕΝΝΑ FM». Επίσης, υπήρξε κειμενογράφος πολλών σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών στους Τ/Σ «MEGA», «ΣΚΑΙ», «ΑΛΤΕΡ», «ALPHA» και «STAR».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, από το 1988 έως και φέτος συνέγραψε πλήθος επιθεωρήσεων, στις οποίες συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου και είχε βραβευθεί από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων δύο φορές για το έργο του, ενώ η τηλεοπτική εκπομπή “ΜΗΤΣΙ-ΧΩΣΤΑ” στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, κέρδισε από το 2001 έως το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο καλύτερης σατιρικής εκπομπής στην τηλεόραση.

Ο Λάκης Μπέλλος υπήρξε εξαιρετικός συνάδελφος και άξιος συνεχιστής της μακράς παράδοσης των δημοσιογράφων – θεατρικών συγγραφέων που κόσμησαν την ελληνική δημοσιογραφία. Λάμπρυνε την ελληνική δημοσιογραφία και την αθλητική δημοσιογραφία ειδικότερα και για τον ΠΣΑΤ και τα μέλη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή ότι διετέλεσε μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου του και της οικογένειας των αθλητικών συντακτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά ένα εκλεκτό του μέλος και έναν εξαιρετικό συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του, τους πολλούς του φίλους και του στενούς τους συνεργάτες του.

Τα στοιχεία της κηδείας του Λάκη Μπέλλου θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης