Τελικά ο χαρακτηρισμός του Σαββόπουλου σε αρκετούς πάει γάντι.

Τρέχει να προλάβει το κακό η κυβέρνηση και κλείνει τον ένα χώρο μετά τον άλλον, γνωρίζοντας φυσικά ότι όλα αυτά τα δραστικά μέτρα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία. Το κάνει με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, την οποία -όπως είναι αυτονόητο- τοποθετεί υπεράνω όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, ούτε όταν πρόκειται για την σωτηρία του. Καλύτερα στο «Σωτηρία» παρά στη σωτηρία!

Βγαίνεις έξω και τις βλέπεις αμέριμνες να σουλατσάρουν για να ανακαλύψουν οτιδήποτε ανοικτό. Κομμωτήριο, εμπορικό, ό,τι να ‘ναι. Τα παιδιά τους οργανώνουν πάρτι κατ’ οίκον. Καινούργια μόδα αυτή. Μας κλείνετε τα κλαμπ, ανοίγουμε τα σαλόνια μας. Παράδοξη αντίληψη του μηνύματος «Μένουμε σπίτι».

Γιος καθηγήτριας στη Θεσσαλία, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, διασκεδάζει σε πάρτι συμμαθήτριάς του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το σύνολο των μαθητών που συμμετέχουν, ενώ η μάνα άπραγη αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να τον σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Καθένας αντιλαμβάνεται, ότι καμία κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση εάν οι πολίτες της δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Διαπιστώνεις ότι οι Ιταλοί, που στο κάτω-κάτω της γραφής είναι κι αυτοί μεσογειακός λαός, χρειάστηκε να φθάσουν στο αμήν για να κλειστούν στα σπίτια τους.  

Ας συνειδητοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, ότι εάν τα πράγματα φθάσουν σε τέτοιο σημείο, η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου και οι συνέπειες δεν θα είναι η προσωρινή στέρηση της εξόδου μας, αλλά η απώλεια  πολλών συνανθρώπων μας.

Είναι απίστευτο ότι χθες η «Ζούγκλα» μετέδιδε ζωντανά επί τέσσερις ώρες τσιγγάνικο αρραβώνα σε κέντρο του Βόλου με δεκάδες θαμώνες, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τις Αρχές.

Με τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουμε την ελάχιστη ελπίδα να σωθούμε από μία ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος.

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Πρέπει να υπάρξουν και μηχανισμοί που θα τις εφαρμόσουν, κι αυτό είναι το δύσκολο… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης