Βρετανία: «Παρελθόν» η έντυπη έκδοση του Independent

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016, 08:04
Βρετανία: «Παρελθόν» η έντυπη έκδοση του Independent
Η βρετανική εφημερίδα «The Independent» κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί σε μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση, κίνηση που περιγράφεται στο τελευταίο άρθρο της σύνταξής της η οποία τυπώθηκε ως μια «τολμηρή μετάβαση» και «ένα παράδειγμα για άλλες εφημερίδες σε όλον τον κόσμο».

Στο απόγειό της, το 1989, η κεντροαριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορία 420.000 φύλλων καθημερινά, αλλά πρόσφατα έχει πέσει στις 40.000 φύλλα​
«Η εφημερίδα ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, καθώς και σε αυτήν την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας και στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμόλ Ράζαν, διευθυντής της εφημερίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Η Independent είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων και ήταν μια από τις νεότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή. Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης να ανασταλεί η έντυπη έκδοση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Guardian. Η απόφαση ελήφθη, κατά πληροφορίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εφημερίδα.

Στο απόγειό της, το 1989, η κεντροαριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορία 420.000 φύλλων καθημερινά, αλλά πρόσφατα έχει πέσει στις 40.000 φύλλα. Ο Εβγκένι Λεμπέντεφ, ο ρωσικής καταγωγής Βρετανός ιδιοκτήτης της εφημερίδας από το 2010, έχει υποσχεθεί ότι θα ανοίξουν νέα γραφεία της εφημερίδας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016, 08:17