Τη δυνατότητα να έχουν τηλεοπτικό σήμα στους δέκτες τους έχουν πλέον οι κάτοικοι δεκάδων οικισμών που ανήκουν στον Δήμο Κισσάμου, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» (Ν. 4563/2018).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) τριών δημοτικών ενοτήτων που καλύπτουν πληθυσμιακά 42 οικισμούς του Δήμου Κισσάμου, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα λήψης τηλεοπτικού σήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα ΚΕΠ Ινναχωρίου (Έλος) Κισσάμου, καθώς επίσης και στη γραμματεία του Δήμου Κισσάμου, προκειμένου να λάβουν το σχετικό κουπόνι για τη δωρεάν προμήθεια του εξοπλισμού. Κατά την υποβολή των δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρεία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών «COSMOTE TV PACK») και η DIGEA (με το πακέτο υπηρεσιών «DIGEA PACK») και οι υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν στους δικαιούχους παρουσιάζονται αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο με τίτλο «Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Έργου Total TV Coverage».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μετά την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών εγγράφων, το προσωπικό των δήμων/ΚΕΠ πραγματοποιεί τον έλεγχο που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και εφόσον διαπιστώσει την ιδιότητα του αιτούντος ως μόνιμου κατοίκου συγκεκριμένης περιοχής καταχωρεί την αίτησή του στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) που λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης του παρόντος έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης