Η μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς ετοιμάζει στο εστιατόριό της καλκάνι με λαχανικά και σαλάτα της Μαρίας πριν ξεκινήσει τη βόλτα στην Πόλη. Μας ξεναγεί στη σκάλα του Εμιμονού, αγοράζει μαζί με μια φίλη της μπαχαρικά στο Μισίρ Τσαρσί και μας μιλά για τη χρήση των μπαχαρικών στην πολίτικη κουζίνα. Συνεχίζει την ξενάγηση στο Γενί Τζαμί μιλώντας μας για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του μνημείου και στο Hocapasa hamam Sokak, γεμάτο ταβερνάκια που τρώνε οι ντόπιοι. Καταλήγει στον σταθμό Circesi, τερματικό σταθμό του Orient Express, όπου μας δίνει πληροφορίες για το μυθικό τρένο και μαγειρεύει κότσι από αρνάκι στο εστιατόριο του σταθμού.

Στη συνέχεια, με κατεύθυνση προς το Ταχτάκαλε, μας διηγείται ιστορίες από τα μέρη που προσπερνά και καταλήγει σε ένα ξενοδοχείο όπου μαγειρεύει πιλάφι πολίτικο με κεφτεδάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης