Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου, για «υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και εξύβριση» του πρώην υφυπουργού Θανάση Νάκου, έπειτα από καταγγελία του, χωρίς καν να καλέσει σε ακρόαση τους υπεύθυνους του ραδιοφώνου.

Παρατίθεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως ακριβώς έφτασε στο e-mail μας του e-volos.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προεκλογικό πρωινό της Παρασκευής 4 Μαΐου ενημερωθήκαμε και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, για την ύπαρξη καταγγελίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εναντίον του ραδιοφωνικού μας σταθμού από υποψήφιο Βουλετή, που όπως ανακαλύψαμε στην πορεία ήταν ο πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στην Μαγνησία, Θανάσης Νάκος.

Όπως μας ζητήθηκε από το Ε.Σ.Ρ. και οφείλαμε, στείλαμε άμεσα τα ζητηθέντα (ροή προγράμματος 24ων ωρών της 3ης Μάη) και αναμέναμε, όπως γνωρίζουμε ότι συμβαίνει από εμπειρίες του παρελθόντος, την κλήση μας σε ακρόαση.

Η κλήση καταπώς αποδείχθηκε από δημοσιεύματα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, το απόγευμα της Τρίτης, δεν έφθασε ποτέ, αφού από αυτά ενημερωθήκαμε ότι η υπόθεση έχει εξεταστεί και μάλιστα μας επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, για “υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και εξύβριση του υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. Αθανάσιου Νάκου, έπειτα από καταγγελία του ίδιου”, πράγμα φυσικά που δεν αποδεχόμαστε, αφού δεν συνέβη ποτέ και αποδεικνύεται και από το αντίγραφο της ροής. Άλλο πράγμα εξάλλου η εξύβριση και άλλο η απόδειξη, μέσω ρεπορτάζ, της πολιτικής ανικανότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως οφείλουμε έναντι των δεκάδων χιλιάδων ακροατών του πρώτου σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, οι οποίοι πληροφορούμενοι την είδηση επικοινώνησαν κατά δεκάδες μαζί μας, εκδίδουμε την παρούσα ανακοίνωση, δηλώντας ότι από το πρωινό της Τετάρτης 13 Ιουνίου κιόλας θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όχι μόνο αξιολόγησης της απόφασης, η οποία ελήφθη εν τη απουσία μας, γεγονός που από μόνο του προκαλεί όχι μόνο το δημοσιογραφικό πλέον ενδιαφέρον, για τον τρόπο λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. αλλά και το πολιτικό, αφού όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγες ημέρες πριν τις σημαντικότερες εκλογές για την τύχη αυτού του τόπου και μάλιστα σε βάρος ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο οφείλει να λειτουργεί υπέρ της πολιτείας και της ενημέρωσης των πολιτών.

Και θα κάνουμε όλες εκείνες τις κατάλληλες ενέργειες, που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την υπεράσπισή μας, όχι μόνο για να γλυτώσουμε τα 10.000 ευρώ του προστίμου, αν και θα είχαμε κάθε δικαιολόγια να το κάνουμε, ως ραδιόφωνο της ελληνικής περιφέρειας, που έχει να δει κρατική διαφήμιση, από τις εποχές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε στην μικρή μας κοινωνία την επιχειρηματική τιμή και υπόληψή μας, η οποία θεωρούμε ότι πλήττεται βάναυσα και με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, όπως προκύπτει από την παράλειψη κλήτευσής μας, η οποία δεν γνωρίζουμε καν εάν έχει ιστορικό προηγούμενο και ειδικότερα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, όπου οι τοπικές επιχειρήσεις αγκομαχούν.

Όσο για την εγκυρότητά μας, την οποία ξεκάθαρα ήθελε να πλήξει ο κ. Νάκος με την εν λόγω καταγγέλια, να του θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ακόμα και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, έχουν μάλλον διαφορετική άποψη για το ραδιόφωνό μας, αφού σχεδόν άπαξ ημερησίως επιλέγουν εμάς για την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος στους πολίτες της Μαγνησίας. Το μεσημέρι της Τρίτης μάλιστα και πριν γίνουν γνωστά όλα αυτά, επικοινωνήσαμε με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ώστε να φιλοξενηθεί στην συχνότητά μας επ’ αφορμή της επίσκεψής του στον Βόλο την Πέμπτη, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, πρόταση που δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά.

Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της επαρχίας και μάλιστα εξ’ ορισμού και ειδικά το “Marconi Radio 96,1 F.M.”, το οποίο με υπερηφάνεια διευθύνουμε, δεν έχουν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με παρα-πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, ειδικότερα σε μια τέτοια εποχή όπου σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος φέρει τις δικές του ιστορικές ευθύνες.
Υ.Γ.: Προσωπικά δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να πιστέψουμε ότι το Ε.Σ.Ρ. σκοπίμως παρέλειψε την κλήτευσή μας. Θέλουμε ακόμα και τώρα να πιστεύουμε σε κάποιο λάθος, που ενδεχομένως να συνέβη. Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούμε το Ε.Σ.Ρ. προστάτη της δεοντολογίας και των επαρχιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία κατά γενική ομολογία ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ με ήθος και συνέπεια.

Εκ της Διευθύνσεως

Για το «Marconi Radio 96,1 F.M.»

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης