Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο είχαν χθες, Πέμπτη, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Μαργαρίτα Στενιώτη, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.κ. Γεώργιος Πατούλης και Ευστάθιος Τσούκαλος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Δημήτριος Βερβεσός και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παραπάνω φορείς, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ραδιοτηλεοπτικών δικών», που διεξάγονται με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, γιατρών, δικηγόρων και άλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «οι «ραδιοτηλεοπτικές δίκες» παραβιάζουν ουσιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία, δυσχεραίνουν το έργο των αρμοδίων αρχών και επιχειρούν ανεπίτρεπτη προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Τα ζητήματα, που ανακύπτουν, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και λυσιτελώς».

Ακόμη, κατά τη συνάντηση – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση – οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και της ΕΣΗΕΑ «δήλωσαν ότι έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες ως προς την εσωτερική πειθαρχική τους λειτουργία για την αποτροπή του φαινομένου». Ακόμη, οι εκπρόσωποι των παραπάνω τεσσάρων φορέων «τόνισαν το σημαντικό θεσμικό ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και δήλωσαν ότι η έγκαιρη και αυστηρή παρέμβασή του με την άσκηση των κανονιστικών του αρμοδιοτήτων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων στην περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, με σεβασμό πάντα του δικαιώματος της έκφρασης και της πληροφόρησης, θα συμβάλλει στον περιορισμό του επικίνδυνου για μία δημοκρατική χώρα φαινομένου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης