Νέα απάντηση έδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων σχετικά με τις αναρτήσεις του blog fimotro. Σε δημοσίευμά του αναφέρει: «Συνεχίζει την εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της δημοσιογράφου κας Φαίης Καραβίτη το blog «fimotro» μετά την προσωπική επίθεση του κ. Γ. Παπαγιάννη από το κανάλι «Extra 3».

Σε νέες αναρτήσεις του «fimotro», αναφέρονται:

«Το κόλπο είναι παλιό. Ο Μάτσικας κάθε φορά που νιώθει ότι απειλείται πετάει τη μπάλα στην εξέδρα με αγωγές, μηνύσεις, απειλές εναντίον πάντων. Δεν περίμενε ότι θα γινόταν τέτοιος χαμός με τον αργόμισθο υιό του. Ούτε περίμενε ότι εμείς θα είχαμε στοιχεία. Το Fimotro, πάντως ξέρει την πραγματική αιτία του εκνευρισμού. Τον Αύγουστο τελειώνουν τα χρήματα από την κρατική… επιχορήγηση για το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ενώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα λειτουργίας του έπρεπε να πάρει 16 εκ. ευρώ, έλαβε μόνο 10! Βλέποντας την κατάσταση ο Μάτσικας και οι άλλοι πρασινοφρουροί έχουν στήσει ένα Γκεμπελίστικο σχέδιο. Θα επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες (που είναι αποκλειστικά δικές τους γιατί δεν δίνουν τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος) σε άλλους την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι ο Μάτσικας δεν έκανε γι αυτή την θέση και έχει κάνει το Πρακτορείο μπάχαλο. Έρχονται καυτές λεπτομέρειες για το πως στήνουν το σκηνικό με παραποίηση στοιχείων στελέχη του ΑΠΕ…».

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανακοινώνεται ότι «τα χρήματα δεν τελειώνουν τον Αύγουστο, η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί για την κάλυψη των αναγκών του πρακτορείου και ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει εκτός από τα ιδιοτελή συμφέροντα όσων έκαναν δεκάδες παράνομες προσλήψεις. Άλλωστε καλό θα είναι να περιμένουν το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον καταλογισμό ευθυνών».

Σε άλλη ανάρτηση της βιομηχανίας λάσπης αναφέρεται:

«Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι τα έχουν με τον διευθυντή γιατί καλύπτει την σύζυγο του υπουργού ενώ γνωρίζει ότι δίνει 1-2 το μήνα (!) για την κάλυψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας (όχι ότι έδινε περισσότερα όταν κάλυπτε το υπ. Εξωτερικών κατά το παρελθόν). Το κλίμα όπως μας το μεταφέρουν είναι πολύ βαρύ γιατί οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν ότι ο Μάτσικας είχε διορίσει τον γιό του στον Αθήνα 98,4 ως δημοσιογράφο ενώ είναι μουσικός!».

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανακοινώνεται ότι «στη διάθεση κάθε αρμοδίου υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ΧΙΛΙΑΔΕΣ ρεπορτάζ της κας Καραβίτη από την πρόσληψή της μέχρι και σήμερα, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται όσα «έκοψε» η υπηρεσία λογοκρισίας της προηγούμενης διοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά τον μήνα Μάιο 2011 και από 2/5 έως και 17/5, δηλαδή σε 10 εργάσιμες ημέρες – ημέρα έναρξης επταήμερης αδείας της – κάλυψε 15 ρεπορτάζ».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον γιο του Γενικού Διευθυντή Ηλία Μάτσικα, επισημαίνεται και πάλι ότι «είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, προσελήφθη στον 9,84 το 2000 ως καλλιτεχνικός ρεπόρτερ και από 1 Φεβρουαρίου 2010 μετατέθηκε στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, ενώ από το… 1995 ασχολείται και με το τραγούδι».