Ανησυχία, προβληματισμό και απογοήτευση προκαλεί στις τάξεις των Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό του αριθμού των συνέδρων σε 50 άτομα.

Ο HAPCO, όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις σοβαρές συνέπειες που θα προκύψουν από το περιεχόμενο του νέου ΦΕΚ 3611 (29/8/2020).  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νέα αυτή διάταξη έρχεται να “ακυρώσει” την ισχύ των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που είχαν καθιερωθεί πρόσφατα για το ασφαλές “άνοιγμα” των συνεδρίων με υποχρεωτικό συνδυασμό διαδικτυακής παρακολούθησης, τα οποία είχαν συνταχθεί από τον HAPCO, εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού με κοινοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία (03 Ιουλίου 2020)» σημειώνει.

«Σύμφωνα με τα υγειονομικά αυτά πρωτόκολλα, στα οποία έχουν πιστοποιηθεί και όλοι οι εργαζόμενοι στα Γραφεία Διοργάνωσης Συνεδρίων από την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχουν προγραμματιστεί από 1/9/2020 επιστημονικά συνέδρια για τους μήνες που ακολουθούν, για τα οποία μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με κοινοποίησή του στις 28/8/2020 παροτρύνει τους επιστήμονες να τηρούν αυτά τα πρωτόκολλα της 3ης Ιουλίου.

»Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η χώρα μας αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, σε διεθνές επίπεδο, τόσο για την έγκαιρη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για την προάσπιση του ασφαλούς ανοίγματος των υβριδικών συνεδρίων, κάτι που τώρα το νέο ΦΕΚ έρχεται να καταργήσει καθηλώνοντας έτσι όλο τον κλάδο του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Με αυτό το ΦΕΚ (Σάββατο 29/8/2020), υποτιμάται ο σημαντικός ρόλος του Συνεδριακού Τουρισμού και της βιομηχανίας MICE, που μπορεί να αποτελέσει μοχλό στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη διαδικασία ανάκαμψης της κάθε πόλης, μέσω της ασφαλούς διενέργειας επιστημονικών και επαγγελματικών συνεδρίων και εκδηλώσεων.

»Την ίδια ώρα, άλλου είδους εκδηλώσεις (βαπτίσεις- γάμοι -συναυλίες κ.λπ.) αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και περιορισμούς.

»Η παρούσα οδηγία έρχεται επιλεκτικά να αποτελέσει εμπόδιο στην ασφαλή επαναφορά του Συνεδριακού  Τουρισμού φέρνοντας σε οικονομική απόγνωση τις εμπλεκόμενες εταιρείες που έχουν καταβάλει για μια ακόμα φορά προκαταβολές σε προμηθευτές (συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες, τεχνολογικές, οπτικοακουστικές και κατασκευαστικές εταιρείες και άλλα συναφή επαγγέλματα).

»Οι κυβερνητικές αυτές αποφάσεις που δημοσιεύονται Σαββατοκύριακα δεν μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα στη διοργάνωση συνεδρίων, η οποία απαιτεί τουλάχιστον εξάμηνη προετοιμασία, καθώς δεν είναι πάρτι γενεθλίων, γάμων κ.λπ. και έχουν μοναδικό στόχο να οδηγήσουν τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο.

»Ζητείται η άμεση τροποποίηση του σχετικού ΦΕΚ, σε συνεργασία με τον HAPCO και τους αρμόδιους φορείς, τις επιστημονικές εταιρείες και φυσικά το Υπουργείο Τουρισμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης