Διατηρείται και σήμερα το αρνητικό κλίμα στις αγορές ομολόγων. Ωστόσο τα ελληνικά ομόλογα αποδεικνύονται πιο ανθεκτικά στις πιέσεις καθώς η δομή του Δημοσίου Χρέους σε συνδυασμό με τις χαμηλές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, λειτουργούν σαν «ασπίδα προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναδιάρθωση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος μόνο το 23,8% των ομολόγων είναι διαπραγματεύσιμα στις αγορές. Ταυτοχρόνως οι μεγαλύτερες λήξεις ομολόγων ξεκινούν μετά το 2026. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σήμερα η αγορά ομολόγων αντέδρασε θετικά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να υποχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 128 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,36% από 4,47% που έκλεισε χθες, έναντι 2,88% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,48% από 1,53% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0524 δολάρια από το επίπεδο των 1,0512 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης