Στην Κρήτη έφτασε απόψε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος θα επισκεφτεί τους 4 νομούς του νησιού και θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς τουριστικούς φορείς και με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Θεοχάρης έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και σε δηλώσεις του εξήγησε ότι η Ελλάδα άνοιξε σήμερα την αγκαλιά της για τους τουρίστες με ασφάλεια και πώς αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη φετινή σαιζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν κάνουμε πίσω, δουλέψαμε εντατικά όλο αυτό το διάστημα και είμαι εδώ για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας. Όχι της αισιοδοξίας των αριθμών αλλά της αισιοδοξίας της ποιότητας. Αυτό είναι εξάλλου το στοίχημα αυτής της χρονιάς, η ποιότητα, η ασφάλεια, η ηρεμία που μπορεί να δώσει η χώρα μας όχι μόνο από το πανέμορφο τοπίο της που είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, αλλά και από το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να έρθει ξέροντας ότι είναι σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καταφέρνει ανοίγοντας τους εσωτερικούς περιορισμούς να κρατάει υπό έλεγχο την κατάσταση, πολύ καλύτερα απ’ ότι κάνουν άλλες χώρες και θα αποδείξει ότι και με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς και πολίτες και φιλοξενούμενους» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης ο οποίος εξήγησε ότι η πρώτη μέρα ήταν πολύ ευχάριστη καθώς αποτυπώθηκε η θέληση του κόσμου, να επισκεφθεί τη χώρα μας και ταυτόχρονα επετεύχθη η αντιμετώπιση όλης της κίνησης με αυξημένη ετοιμότητα και δυνατά αντανακλαστικά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού στην πτήση που υποδέχθηκε στην Κω, όλα τα τεστ που έγιναν σε επιβάτες ήταν αρνητικά , ενώ έστειλε μήνυμα αποδραματοποίησης όπως χαρακτήρισε της διαδικασίας του ελέγχου των δειγμάτων.

« Δεν είναι ζήτημα η διαδικασία του ελέγχου να γίνει θέμα καθημερινό, ο έλεγχος είναι μια απλή διαδικασία που θα τελειώσει γρήγορα και όσο μπορούμε θα το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι μια διαδικασία που επιτρέπει να νιώθουμε όλοι πώς η χώρα μας είναι αποτελεσματική και δεν αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς να υπάρχει έλεγχος» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στα ξενοδοχεία καραντίνας λέγοντας ότι κακώς υπάρχουν παράπονα, αφού αποτελούν ευθύνη όλων, προκειμένου η χώρα να έχει τουρισμό.

«Ούτε ένας τουρίστας δεν θα ερχόταν στη χώρα μας αν δεν είχαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλέψει νύχτα μέρα και συνεργαστεί, για να έχουμε αυτή τη στιγμή κάλυψη σε όλη την Ελλάδα από ξενοδοχεία απομόνωσης κάποιων ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης ο οποίος μετά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, συνάντησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εκπροσώπους του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων που με αφορμή την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους και να εκφράσουν την ανάγκη τους η πολιτεία να τους στηρίξει.

Ο κ. Θεοχάρης επαναλαμβάνοντας το αισιόδοξο μήνυμα για τον τουρισμό που επιχειρείται να σταθεί στα πόδια του και θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζομένων, διευκρίνισε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία τους και θα γίνει προσπάθεια είτε προς το υπουργείο Εργασίας , είτε προς οποιοδήποτε άλλο συναρμόδιο υπουργείο, να γίνουν κινήσεις προς επίλυση των όποιων προβλημάτων.

«Αυτό που είμαστε ταγμένοι να κάνουμε, είναι να στηρίξουμε τον κάθε εργαζόμενο με το να έχει δουλειά και να μπορεί με αξιοπρέπεια να πάει το φαί στο σπίτι του» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης ο οποίος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Κρήτη την ερχόμενη Παρασκευή. Αύριο το πρωί ο υπουργός Τουρισμού θα επισκεφτεί τον ‘Αγιο Νικόλαο, το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί τα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης