Θετικά ξεκίνησε η χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο του Φεβρουαρίου του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), με τις αφίξεις ξένων τουριστών (που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο) να είναι αυξημένες κατά 17% (+50 χιλ. επισκέπτες) σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως αναφέρεται στο στατιστικό δελτίο, η αύξηση οφείλεται κυρίως στο αεροδρόμιο των Αθηνών (+22,4 % /+ 46 χιλ. επιβάτες) και του Ηρακλείου (+667,7%/ +5χιλ. επιβάτες). Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εμφάνισε μείωση 14,1%/ -12 χιλ. επιβάτες, ενώ το αεροδρόμιο της Καβάλας εμφάνισε αύξηση 12 χιλ. θέσεις, καθώς ένα μεγάλο μέρος των πτήσεων του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, λόγω των έργων ανακατασκευής στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο προορισμών, τον Ιανουάριο τα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφουν αύξηση +4,2%/ +3,6 χιλ. επιβάτες και η Κρήτη +119,1%/ +3,2 χιλ. επιβάτες.

Οι διεθνείς οδικές αφίξεις , μετά από τρεις μήνες συνεχούς κάμψης το 4ο 3μηνο 2017, τον Ιανουάριο παρουσίασαν σημαντική αύξηση 19,7%.

Την ίδια στιγμή, βελτίωση δείχνει και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις περισσότερες αγορές του ελληνικού τουρισμού, και στην πλειονότητά τους κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τον αντίστοιχο δείκτη του μέσου όρου του ΟΟΣΑ. Εξαίρεση αποτελεί –η σημαντική για την Ελλάδα- αγορά της Βρετανίας, καθώς ο αντίστοιχος δείκτης είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα στην Τουρκία, ο δείκτης πέρασε από αρνητικό πρόσημο σε θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης